Зображення користувача Оксана Колосовська.
Оксана Колосовська
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

МВФ може піти на поступки Україні щодо земельної реформи

Міжнародний валютний фонд готовий залишити основною умовою для виділення наступного траншу кредиту Україні прийняття пенсійної реформи. При цьому з вимог буде виключено прийняття земельної реформи. Про це повідомляє Інтерфакс-Україна з посиланням на джерело, близьке до переговорів.
 

Основною умовою для виділення наступного траншу Києву залишиться прийняття пенсійної реформи.

За словами співрозмовника агентства, в МВФ ухвалили таке рішення з огляду на те, що між Фондом і Кабінетом міністрів немає згоди з деяких важливих позиціях майбутньої земельної реформи, а відповідний проект ще не розроблений.

Разом з тим, зазначив він, проект пенсійної реформи вже внесений до Верховної Ради після попереднього узгодження з МВФ.

Водночас інше джерело агентства в уряді уточнило, що на сьогоднішній день МВФ офіційно не підтвердив готовність обнулити в проекті меморандуму маяк, що стосується проведення земельної реформи в Україні.

"Щоб говорити про те, що будь-який маяк знятий, потрібно отримати офіційні письмові підтвердження Фонду, проте таких, наскільки відомо, поки не надходило", - сказав він.

За його словами, земельна реформа поряд з пенсійною, медичною, судовою і реформою підприємств держсектора залишається однією з найбільш пріоритетних в Україні і знаходиться в фокусі уваги міжнародних партнерів. Однак їхній формат не є предметом міжнародних рекомендацій і, як і раніше, повністю залишається на розсуді української сторони.

Співрозмовник агентства додав, що консультації на рівні уряду і дискусії з учасниками ринку і аграрними асоціаціями тривають в раніше взятому темпі, а узгоджена позиція буде відображена в законопроекті про обіг земель, який буде внесений до парламенту.

Напередодні агентство Bloomberg поінформувало, що МВФ відклав виділення п'ятого траншу Україні на кінець поточного року. Причина такого рішення - український парламент не встигне до літніх канікул проголосувати за необхідні реформи. Причому головною проблемою вказувалася земельна реформа.

Нагадаємо, спочатку Україна сподівалася отримати п'ятий транш у розмірі $1,9 млрд ще в травні цього року. Але для цього потрібно було виконати кілька важливих умов МВФ.

Наші інтереси: 

Пенсійна реформа повинна стосуватись не лише підняття пенсійного віку. Змінити потрібно систему соцвиплат.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Миро Продум.
0
Ще не підтримано

США і, відповідно МВФ, підтримуватимуть Україну за будь-яких обставин. У новому циклі хто керуватиме Україною, той впливатиме на весь світ.

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!

Коментарі

Зображення користувача Миро Продум.
0
Ще не підтримано

США і, відповідно МВФ, підтримуватимуть Україну за будь-яких обставин. У новому циклі хто керуватиме Україною, той впливатиме на весь світ.

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!