Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 4
  • Переглядів: 5

"Мотор Січ" з 2014 року продала Росії авіадеталей на 400 млн гривень

Категорія:

Світ:

За даними держзакупівель РФ, компанія "Мотор Січ" продала авіадеталі для російського авіаремонтного заводу, який обслуговує військово-промисловий комплекс Росії, на суму 400 млн грн.

Про це розповів в ефірі телеканалу Еспресо керівник "Запорізького центру розслідувань" Сергій Сидоров.

"Я просто з учорашнього вечора сиджу на російському сайті державних закупівель, який є аналогом нашого "Прозоро", і рахую на скільки грошей "Мотор Січ" зробила постачання в російські структури з 2014 року. У мене поки що вийшла за довоєнним курсом сума на 400 млн грн. Це авіадеталі для російського авіаремонтного заводу, який обслуговує ВПК. Також це обслуговування технічне, поточний капітальний ремонт на авіачастини ФСБ, авіачастини Росгвардії, на авіаполк Путіна", – сказав Сергій Сидоров.

Він зазначив, що президент АТ "Мотор Січ" В'ячеслав Богуслаєв створив фірму, через яку проводив продаж авіадеталей країні-агресору.

"Через одноденну фірму у РФ створили спільну фірму, власником якої є Богуслаєв особисто. Тобто він через одну ланку володіє трьома фірмами, які здійснили тендер у Росії на 400 млн грн. З них майже половина – це силовий сегмент", – додав він.

23 жовтня у Запоріжжі затримали ексдиректора "Мотор Січ" Богуслаєва. СБУ поширила докази його співпраці з Росією – аудіозаписи телефонних розмов, які підтверджують його співробітництво з ворогом.

Програма "Схеми" виявила, що президент корпорації "Мотор Січ" В’ячеслав Богуслаєв має російське громадянство з 2000 року. 

24 жовтня президента АТ "Мотор Січ" В'ячеслава Богуслаєва, якого підозрюють в держзраді та колабораціонізмі заарештував суд.

Нагадаємо, 2019 року "Мотор Січ" хотіли продати китайцям. Тоді США цьому завадили.

Ми також публікували статтю, у якій пояснюється чому підприємство "Мотор Січ" є наскільки важливим для України й чому його продаж китайській фірмі так занепокоїло Білий Дім.

Наші інтереси: 

Хто покривав Богуслаєва усі ці роки? Служба безпеки як мінімум з 2019-го року прослуховувала Богуслаєва і мала докази його незаконних стосунків з РФ та постачання двигунів для російських бойових гвинтокрилів, що прямо заборонено українським законом, пише Юрій Бутусов. Богуслаєв забезпечував і російську авіацію, і експортні поставки РФ. І про це знало багато співробітників "Мотор Січі" і державних службовців, тому що поставки десятків двигунів "Мотор Січ" здійснювала до посередників у Китай, Латвію, Гонконг, Арабські Емірати.

Під час вторгнення Богуслаєв домовився про канал поставок через Туреччину, але нарешті СБУ взяло на себе відповідальність затримати зрадника. Попри заборону співпраці з РФ у 2014-му році, Богуслаєв продовжував озброювати гвинтокрили Путіна. Але вісім років це не помічали державні контролюючи та правоохоронні органи. Затримали його тільки на восьмому місяці повномасштабної війни. Богуслаєв має отримати максимальний термін ув’язнення, і його не можна міняти до РФ, бо інакше він здасть усі наші виробничі можливості, ворог зможе знищити багато важливих для України об’єктів, а також зрадник допоможе РФ збудувати власне виробництво двигунів, вважає Юрій Бутусов.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Зірка Вітошинська.
0
Ще не підтримано

ТАК ! ПИТАННЯ :
«Хто покривав все це? Як таке можна було допустити?» ??

Творимо разом Вільну Українську Державу Гартленд !

Коментарі

Зображення користувача Зірка Вітошинська.
0
Ще не підтримано

ТАК ! ПИТАННЯ :
«Хто покривав все це? Як таке можна було допустити?» ??

Творимо разом Вільну Українську Державу Гартленд !

Зображення користувача Володимир Федько.
0
Ще не підтримано

"Хто покривав Богуслаєва усі ці роки?
Служба безпеки як мінімум з 2019-го року прослуховувала Богуслаєва і мала докази його незаконних стосунків з РФ та постачання двигунів для російських бойових гвинтокрилів, що прямо заборонено українським законом" - пише Юрій Бутусов.
***
Питання дійсно актуальне!
І відповідь на нього може може бути несподіваною і шокуючою!
Але війна потребує рішучого очищення від російської агентури, яка пронизала нашу країну і наше суспільство від самих низів до вищих щаблів влади.
Кримінальні справи по Медведчуку показали його пов'язаність з багатьма топ-чиновниками, а також і з екс-президентом Порошенко...

Будемо сподіватися, що СБУ доведе розслідування справи до суду і усі причетні до злочинного постачання військової продукції до країни-агресора будуть покарані!

Воїн Світла ніколи не грає за правилами, написаними для нього іншими!

Зображення користувача Бард Рой.
0
Ще не підтримано

<blockquote><strong>Володимир Федько wrote:</strong> "Хто покривав Богуслаєва усі ці роки?</blockquote> Його поривав хижий нічний птаха, сатанинський служка сич. "Мотор Сич".

Хай буде!

Зображення користувача Володимир Федько.
0
Ще не підтримано

На мою думку, СБУ дозволили реалізувати оперативну справу по Богуслаєву і його поплічниках виходячи із стратегічних міркувань співпраці з турецькою кампанією, що виробляє безпілотники Bayraktar TB2.
По-перше, Україна має надважливу роль у постачаннях Baykar – два новітні БПЛА Akıncı та Kızılelma оснащені двигунами українських компаній «Мотор Січ» та «Івченко-Прогрес».
По-друге, вже за два роки в Україні планують запустити турецький завод Baykar!
«Наразі у нас є архітектурний проєкт – фаза детального проєктування завершена. Будемо рухатися власне до будівництва... Протягом двох років хотілося б його завершити», – заявив гендиректор компанії Галук Байрактар на полях SAHA EXPO Defense and Aerospace.
Крім того, Компанія планує виготовляти в Україні не лише ударні безпілотники Bayraktar TB2, а й створювати Bayraktar Akıncı та реактивні надзвукові Bayraktar Kizilelma.
Для таких планів є вагомі підстави: ефективність використання БПЛА TB2 в Україні дозволила збільшити замовлення у світі – тепер вони продаються 24 країнам!
***
Але питання: ХТО покривав Богуслаєва усі ці роки - з 2014-го по сьогодення - залишається відкритим і дуже актуальним!

Воїн Світла ніколи не грає за правилами, написаними для нього іншими!