Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

“Молитва за Україну” в Санкт-Петербурзі

Українці Північної Пальмірі урочисто відсвяткували День Незалежності України.
Як ніколи щирим виконанням всіма присутніми “Молитви за Україну” розпочався 29 серпня в Санкт-Петербурзькому музеї театрального та музичного мистецтва святковий вечір, присвячений Дню незалежності України. Так, саме зараз, в 13-ту річницю цієї святої для кожного українця дати, мати-Україна знову стоїть на порозі доленосного вибору, і це добре усвідомлюють її діти, розпорошені по цілому світі.

Після короткої урочистої частини, під час якої мали слово голова національно-культурної автономії українців Санкт-Петербурґу М.В.Субота, віце-консул України І.В.Чеботарьова та професор Військово-Медичної Академії Т.М.Зубик, в Театральному музеї запанувала пісня. У виконанні хору “Петербурзькі українці” (диригент – М.В.Лучко) прозвучала низка народних пісень. Не обійшлося без виконання творів українських митців Санкт-Петербурґу – композитора Валер’яна Стратуци і поета Миколи Жигло. Як і завжди, на українських імпрезах в Північній Пальмірі, шквал оплесків викликали виступи оперного співака, заслуженого артиста Росії Георгія Кузовкова та його молодої колеги Світлани Пащенко.

Та, напевно, найбільшу радість присутнім принесла можливість почути виступ дитячого ансамблю зі школи слов’янських культур “Рід” – майбутнього української діаспори в Санкт-Петербурзі. А подяку за прекрасну організацію цього свята приймала координатор проекту “Петербурзькі українці”, невтомна Зінаїда Григорівна Нежива.


----------------------------------------------------

В тему:

Українська музична експансія в Санкт-Петербурзі
В тему: 
Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи