Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Мобільні крематорії «усувають сліди» російської агресії на Донбасі

Категорія:

Спецтема:

Російське командування настільки боїться витоку інформації про свої військові втрати в Україні, що привезло мобільні крематорії на Донбас, щоб спалювати тіла загиблих солдатів. 

«Росіяни намагаються сховати свої втрати, возячи з собою мобільні крематорії. Свою участь у конфлікті вони ховають не тільки від світу, а й від російського народу», – після відвідин України заявив конгресмен Мак Торнберрі кореспонденту Блумберґ.

За його словами, джерелом цієї інформації є як українські, так і американські розвіддані. Називати їх він не став, але запевнив, що сам він у цій інформації впевнений.

«У Росії явно проблема з їх домашнім фронтом і військовими втратами. Той факт, що їм доводитися спалювати тіла власних солдатів, – жах і ганьба», – сказав конгресмен Молтон, який теж був в Україні.

Багато людей у Вашингтоні впевнені, що саме тому надання зброї Україні і, як наслідок, збільшення російських втрат, може бути важелем тиску на Кремль. Мак Торнберрі, який є головою Комітету Палати представників з питань збройних сил, послідовно виступає за надання летальної зброї Україні. Він каже:

«Думка цього комітету і всього Конгресу однакова – люди повинні мати право себе захистити. Всім зрозуміло, що пряме вторгнення російських сил не закінчиться добре для українських сил. Але, з іншого боку, ми не можемо сказати: ці люди не зможуть перемогти, тоді їм і зброї давати не треба. Це неправильно».

У нещодавно проголосованій Палатою представників версії законопроекту про національну оборону міститься пункт про надання Україні летального оборонного озброєння на суму в 200 мільйонів доларів.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи