Зображення користувача Оксана Колосовська.
Оксана Колосовська
  • Відвідувань: 7
  • Переглядів: 7

Міжсезоння — час захворювань ЛОР-органів

Навесні зростає ймовірність захворіти сезонними хворобами ЛОР-органів. Легкі на перший погляд простудні захворювання можуть стати причиною серйозних ускладнень. Щоб уникнути цього, достатньо вчасно звернутися по медичну допомогу.

Поширені ЛОР-захворювання

Сезонні хвороби на тлі частих стресів та шкідливих звичок виснажують імунітет. Це може стати причиною захворювань носа, горла, вуха та пов’язаних із ними систем організму. Професійна консультація ЛОРа та своєчасне лікування вбережуть від таких неприємних ускладнень:

  • отиту — запального процесу середнього, зовнішнього чи внутрішнього вуха;
  • синуситу, гаймориту, фронтиту — запалення слизової оболонки навколоносових пазух;
  • ларингіту — запального процесу слизових оболонок гортані;
  • тонзиліту — запалення піднебінних мигдаликів;
  • трахеїту — захворювання, що супроводжується запаленням слизової оболонки трахеї;
  • риніту — патологічного процесу, що вражає слизову оболонку носа та характеризується його закладеністю та зниженням нюху;
  • хронічного кашлю, ускладненого дихання та хрипів у легенях.

Несвоєчасне лікування цих захворювань може спричинити більш небезпечні хвороби: менінгіт, пневмонію, бронхіт, міокардит. До того ж є ризик переходу до хронічної форми, складнішої в лікуванні.

Методи діагностики ЛОР-захворювань

В медичному центрі Рішон діагностика захворювань носа, горла та вуха здійснюється фахівцями на сучасному обладнанні.

Обстеження носа включає в себе риноскопію, комп’ютерну томографію, ендоскопічні дослідження та УЗД носа й пазух. Діагностику захворювання горлянки чи гортані проводять завдяки фарингоскопії та ларингоскопії. А комп’ютерна томографія горла та гортані виявляє збільшення лімфовузлів, наявність зобу чи новоутворення.

Виявити захворювання вуха дозволяють отоскопія та УЗД зовнішнього вуха й вушної раковини. Перевірити слух — метод аудіометрії, а проаналізувати стан барабанної порожнини і слухових кісточок можна завдяки комп’ютерній томографії. 

За захворювань вуха, носа чи горла важливо вчасно звернутися до спеціалістів, які, встановивши точний діагноз, призначать відповідне лікування. Це убезпечить від небажаних ускладнень та дозволить повноцінно насолоджуватися весняним сезоном.

Наші інтереси: 

Здоров'я.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи