Зображення користувача Альберт Саїн.
Альберт Саїн
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Місія ООН з прав людини в Україні оцінює ситуацію на користь Росії, - експерт

Місії ООН з прав людини в Україні не вдається витримати баланс і повною мірою побудувати свою роботу на засадах неупередженості та об'єктивності.

Такий висновок у статті для DT.ua робить експерт центру дослідження Росії, колишній посол України в Ірані Олександр Самарський, аналізуючи десятий Звіт Управління верховного комісара ООН з прав людини про ситуацію в Україні за період 16 лютого - 15 травня 2015 року.

Автор зазначив, що у звіті дана чітка правова оцінка «референдумів» на Донбасі як таких, що суперечать Конституції України, міжнародним нормам і стандартам. Що ж стосується оцінок «референдуму» в АРК, то їх документ не містить.

«Здавалося б, технічна дрібничка. Але, за дивним збігом обставин, така подача матеріалу повністю відповідає російському баченню розвитку ситуації (АРК - частина РФ, яка приєдналася до неї в результаті вільного волевиявлення населення, а Донбас - це Україна)», - пише експерт.

Крім того, в документі повністю проігноровано факт визнання Росії агресором місцевими органами влади України; відсутня інформація про деякі грубі порушення прав людини, в тому числі ті, які можуть бути прирівняні до військових злочинів; досить поверхневим є моніторинг ситуації щодо забезпечення прав власності на окупованих територіях.

Обходить Місія увагою й питання нинішнього стану громадянського суспільства в Донбасі, а робота Місії з моніторингу ситуації в місцях утримання під вартою на території окремих районів ДНР і ЛНР є поверхневою, вважає автор статті.

«Таким чином, низка важливих аспектів і тенденцій розвитку ситуації у сфері дотримання прав людини в Україні залишається без уваги Місії. Звичайно, це може бути пов'язано з недостатньою її кількістю. Однак з таким же успіхом можна припустити, що це є наслідком непрофесіоналізму, нерозуміння важливості цих проблем в контексті захисту прав людини чи свідоме їх ігнорування і приниження. Враховуючи раніше помічену «проросійськість» в роботі Місії, другий із зазначених варіантів представляється вельми правдоподібним", - робить висновок Самарський.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Теги: 
ООН2015
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи