Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 52
  • Переглядів: 53

Міністр оборони Німеччини Боріс Пісторіус назвав «гібридною атакою» публікацію перехопленої розмови німецьких військових

Категорія:

Світ:

1 березня російська пропагандистка Сімоньян опублікувала записи розмов чотирьох високопоставлених німецьких військових – вони говорили про потенційне використання далекобійної ракети Taurus Україною і про те, що Україна може використати крилаті ракети для атаки на Кримський міст. Стверджується, що один із них – командувач ВПС Інго Герхарц.

24030505.jpg

Боріс Пісторіус

Міністр оборони ФРН закликав не вестися "на хитрощі Путіна" і розглядати подію в ширшому контексті: не випадково Росія оприлюднила запис наприкінці тижня, який був сповнений критичних подій для Кремля, пише телеграм-канал «BILD на русском».

Російська пропаганда представляє прослуховування німецьких офіцерів як "підготовку Німеччиною війни з Росією", йдеться у наступному повідомленні BILD.

Як пишуть оглядачі BILD Філіп П'ятов і Петер Тіде, "Москва ж поводиться так, ніби Берлін планував марш на Москву" або "напад на Крим". За їхніми словами, це – божевільна брехня. Спочатку Дмітрій Медведєв написав, що "Німеччина готується до війни з Росією", а до посла ФРН в Москві Олександра графа Ламбсдорфа російські пропагандисти німецькою мовою кричали: "Чому ви плануєте атаки на російські цілі? Ви знову хочете війни з Росією?"

"Зазвичай успішні операції з прослуховування телефонних розмов не розголошуються, щоб не нашкодити джерелу, – сказав екс-глава німецької зовнішньої розвідки BND Август Ханнінг. – Цей витік може бути лише верхівкою айсбергу". Ханнінг припускає, що в Росії може бути набагато більше перехоплених розмов.

З цим згоден і британський експерт з розвідки Ніл Барнетт: "Москва, ймовірно, має набагато більше інформації. У Берліні мають бути готові до нових витоків у найближчі кілька тижнів та місяців з метою вплинути на громадську думку в Німеччині та нацькувати союзників на Заході один проти одного".

Тієї ж думки дотримується і депутат Бундестагу та експерт ХДС із зовнішньої політики Родеріх Кізеветтер: "Я думаю, цілком імовірно, що й інші члени уряду ФРН та міністерств прослуховувалися, включаючи канцлера та його найближче оточення. <...> Публікація цих матеріалів – лише питання часу та відповідної можливості. Це станеться, як тільки Росія вважатиме це за доцільне. <...> Росія вже давно вважає нас супротивниками у війні».

Наші інтереси: 

Розуміємо, що наш ворог намагається залякати німців. Враховувати, що Кремль вміє вести інформаційні війни та сіяти розбрат серед союзників. Дивовижно, як кацапи викрутили ситуацію і сформулювали наратив для своїх пропагандистських шавок ("Ви знову хочете війни з Росією").

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи