Зображення користувача Володимир Федько.
Володимир Федько
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Меїр Кахане: Чому єврей не повинен вступати в шлюб з не євреєм!?

Десятки років промарксистські та ліво-ліберальні пропагандисти звинувачують лідерів Третього Райху у расизмі (боротьбі за расову чистоту німецького народу) та прийняття у Нюрнгбергзі «расових законів». В той же час один із єврейських націоналістів – Меїр Кахане – все життя проповідував тезу, що єврей не повинен вступати в шлюб з неєвреєм, тобто боровся за расову чистоту єврейського народу..



Джерело:


Біографічна довідка:

Рав Кахане, Меїр Давид (івр. הרב מאיר דוד כהנא) (1 серпня 1932 р., Бруклін, Нью-Йорк – 5 листопада 1990 р., Нью-Йорк, США) – американський та ізраїльський громадський, політичний і релігійний діяч, депутат Кнесету 11-го скликання, публіцист, єврейський націоналіст.

З дитинства Меїр Кахане був прихильником Жаботинського і послідовником ревізіоністського сіонізму. В юнацькі роки став активістом і одним з керівників рухів Бейтар і Бней Аківа в США.

Кахане придбав популярність як лідер «Ліги захисту євреїв», заснованої ним в 1968 році для захисту єврейського населення бідних кварталів Нью-Йорка. Однак, вже незабаром після заснування основною сферою діяльності Ліги стала боротьба за право євреїв СРСР репатріюватися в Ізраїль.

У вересні 1971 року Кахане разом з дружиною і чотирма дітьми репатріювався в Ізраїль і оселився в Єрусалимі.

У 1973, 1977 і 1981 рр. Кахане безуспішно брав участь у виборах в Кнесет. Створений ним рух «Ках» подолав електоральний бар'єр в 1984 році, отримавши один мандат, але в 1988 році, перед черговими виборами, «Ках» не був допущений до участі у виборах, так як Центральна виборча комісія Ізраїлю (ЦВК) і Верховний суд Ізраїлю визнали, що його програма підпадає під прийняту в 1985 році поправку до закону, спрямовану проти розпалювання расизму.

Згідно з багатьма джерелами, єдиною метою прийняття цього закону було перешкодити Раву Кахане балотуватися на виборах в Кнесет, так як все більше євреїв Ізраїлю ставали його прихильниками.

Згідно передвиборчим опитуваннями, «Ках» міг отримати в Кнесеті 12-го скликання від 6 до 12 мандатів (тобто від 5 до 10% голосів ізраїльтян). Деякі експерти пророкували навіть 20%, що зробило б «Ках» третьою за величиною партією в Ізраїлі.

Увечері 5 листопада 1990 роки після лекції на Манхеттені палестинський араб Ель Саїд Нуссар застрелив Кахане. Незважаючи на численних свідків вбивства, суд присяжних не визнав його винним у вбивстві, а звинуватив тільки в незаконному володінні зброєю. Суддя був незадоволений рішенням присяжних, які, на його думку, проігнорували серйозні докази, і засудив Нуссара до 22 років позбавлення волі (максимально можливий термін за незаконне зберігання зброї).

На похорон рава Кахане в Єрусалимі прийшло, за різними оцінками, від 20 до 50 тисяч осіб.

У 1994 році партія «Ках» і відкололася від неї фракція «Кахане Хай» були заборонені в Ізраїлі. В даний час обидві ці організації визнані терористичними в Ізраїлі, США, ЄС і Канаді.


Наші інтереси: 

Знати Правду!

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Володимир Самотий.
0
Ще не підтримано

Згідно Тори юдеям заборонено носити зброю

Коментарі

Зображення користувача Володимир Самотий.
0
Ще не підтримано

Згідно Тори юдеям заборонено носити зброю