Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 33
  • Переглядів: 39

Масовий психоз: як створити пандемію психічних захворювань

Світ:

Маси ніколи не жадали істини. Вони відвертаються від свідчень, які їм не до смаку, вважаючи за краще обожнювати оману, якщо помилка спокушає їх. Той, хто може забезпечити їх ілюзіями, легко стає їх власником; той, хто намагається зруйнувати їх ілюзії, завжди стає їх жертвою.

Це цитата, яку приписують Гюставові Ле Бону, французькому соціальному психологу, відомому своїми дослідженнями натовпу. Його книга «Натовп: дослідження народного розуму» глибоко занурюється в характеристики людських натовпів: як, збираючись докупи, люди схильні відмовлятися від свідомого обговорення на користь несвідомих дій натовпу.

Так само психолог Карл Густав Юнг одного разу заявив: «Ні голод, ні землетруси, ні мікроби, ні рак, але сама людина становить найбільшу небезпеку для людини з тієї простої причини, що нема адекватного захисту від психічних епідемій, які нескінченно більш руйнівні, ніж найгірші з природних катастроф».

Коли суспільство впадає в безумство, результати завжди руйнівні. Юнг, який вивчав масові психози, писав, що люди, які становлять постраждале суспільство, «стають морально і духовно неповноцінними». Вони стають «нерозумними, безвідповідальними, емоційними, нестійкими й ненадійними».

Найгірше те, що натовп психотиків здійснює такі саморуйнування, які жодна окрема людина в групі зазвичай ніколи не допустила б. Проте, не дивлячись на все це, постраждалі залишаються в невіданні про свій стан і не можуть розпізнати помилку на своєму шляху.

Що викликає масовий психоз?
Щоб зрозуміти, як можна довести до божевілля все суспільство, ви повинні спочатку зрозуміти, що зводить з розуму будь-яку конкретну людину. За винятком зловживання наркотиками або алкоголем, а також травм головного мозку, психоз зазвичай викликається психогенними факторами, тобто впливами, що беруть свій початок у свідомості.

Один з найбільш поширених психогенних факторів, які можуть викликати психоз, – це потік негативних емоцій, таких як страх або тривога, що приводить людину в стан паніки. Коли ви в паніці, природна схильність – шукати полегшення. Психологічно стійка людина може адаптуватися, зіткнувшись зі своїм страхом і в кінцевому підсумку перемігши його.

Інший механізм подолання – психотичний зрив. Психотичний зрив – це не занурення в хаос, а, скоріше, перевпорядкування переживань таким чином, щоб змішувати факти та вигадки, реальність та ілюзії. Таким чином наче відновлюється почуття контролю і паніка закінчується.

Психогенні кроки, що ведуть до божевілля, можна резюмувати наступним чином:

Фаза паніки – тут людина починає по-іншому сприймати навколишній світ і через це лякається. Є передбачувана загроза, чи то реальна, чи то сфабрикована або уявна загроза. Зростає збентеження, оскільки люди не можуть знайти спосіб раціонально пояснити дивні явища, що відбуваються навколо них.
Фаза психотичного осяяння – тут людині вдається пояснити своє ненормальне сприйняття світу, винаходячи нелогічний, але чарівний спосіб бачення реальності. Термін «осяяння» використовується тому, що магічне мислення дозволяє людині вирватися з паніки й знову знайти сенс. Однак це прозріння психотичне, тому що воно засноване на помилках.
Подібно до того, як психологічно слабка і вразлива людина може бути доведена до божевілля, так і великі групи слабких і уразливих людей можуть впасти в безумство.

«Вбивство розуму» – це древній спосіб управління масами шляхом систематичного знищення людського духу і свободи думки. Це система, за допомогою якої панівний клас нав'язує суспільству свою маячню.

Суспільство можна ментально вбити навмисним посівом страху. Особливо ефективний спосіб викликати страх і паніку, які призводять до психозу, – це роздмухування хвиль жаху, і не має значення, це реальний «жах» чи вигаданий. (Згадайте картинки з гробами минулого року!).

Техніку «хвилі жаху» можна представити у вигляді наростаючої хвилі, за кожним раундом страху йде раунд спокою. Суперечливі повідомлення, безглузді рекомендації й нахабна брехня використовуються навмисно, тому що це посилює плутанину. Чим більше заплутане населення, тим сильніша тривожність, яка знижує здатність суспільства впоратися з кризою. Чим менше вміння справлятися з панікою, тим більше шансів розвинутися масовому психозу.

Пропаганда, фальшиві й такі, які вводять в оману новини, використовуються для того, щоб зломити уми мас, і з часом стає все легше і легше контролювати всіх, оскільки збентеженість і тривога поступаються місцем психотичному розумінню, представленому засобами масової інформації як вирішення.

Джуст Меерлоу, автор книги «Викрадення розуму» зауважив: «Логіку можна зустріти логікою, а нелогічність – не можна. Це збиває з пантелику тих, хто думає правильно. Велика брехня і монотонно повторювана нісенітниця більш впливає, ніж логіка і розум. Поки люди шукають розумний контраргумент першій брехні, шахраї можуть атакувати їх іншою брехнею».

Коментуючи залежність людини від технологій, Меерлоу зазначає: «Ні відпочинку, ні медитації, ні роздумів, ні розмов. Почуття постійно перевантажені подразниками. Людина більше не вчиться ставити під сумнів свій світ. Екран пропонує їй уже готові відповіді».

Ізоляція засіб, що викликає масовий психоз
Якщо не брати до уваги натиску розпалювання страху і пропаганди, основним інструментом для виникнення психозу є ізоляція. Коли ви позбавлені регулярних соціальних взаємодій і дискусій, ви стаєте більш схильними до помилок з ряду причин:

- Ви втрачаєте контакт з коригуючими силами позитивних прикладів, зразків для наслідування раціонального мислення і поведінки. Не всіх можуть обдурити спроби «промивання мізків», і ці люди можуть допомогти іншим звільнитися від їх помилок. Коли ви перебуваєте в ізоляції, сила цих людей сильно слабшає.
- Подібно тваринам, людською поведінкою значно легше маніпулювати, коли людина знаходиться в ізоляції. Як показали дослідження на тваринах, умовні рефлекси найлегше виробити в тихій, відокремленої лабораторії з мінімумом подразників, що відволікають від ідеологічної обробки.

У цьому відео йдеться про те, що гумор є зброєю людини проти психопатів, які нав'язують нам нову "нормальність". Автори також радять створювати "паралельні структури" людей, щоб не коритися системі, а жити за власними принципами та цінностями. Фактично, йдеться про невеликий відсоток населення, який не піддався масовому психозу і не потрапив до лап глобальних психопатів.

Наші інтереси: 

Ще одне пояснення подій, що відбуваються з людством останні півтора року. 

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Визначаємо формування прекрасних світів! (Джерело Повноти)

Перехід-IV, або палінгенезія: сім кроків до Homo triplex і універсальної нації нового циклу

Добра Новина дає дороговказ для заснування нового світу та переходу в режим керованої молодості – «вічного життя», по-науковому – біологічного безсмертя. Починати треба вже сьогодні, а діяти...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Глибоке дослідження! Висновок той самий – треба створювати об'єднану мережу демосів. Ми її називаємо Аріянською Вільною Церквою.

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Коментарі

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Глибоке дослідження! Висновок той самий – треба створювати об'єднану мережу демосів. Ми її називаємо Аріянською Вільною Церквою.

Все, що робиться з власної волі, – добро!