Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 1
  • Переглядів: 1

Маски у десять разів підвищують ризик зараження - статистика CDC (США)

Світ:

Американський Центр контролю захворювань повідомив, що 70,6% захворілих на Ковід носили маски постійно, майже 14,4% носили маски часто. Лише по 3,9% із захворілих носили маски рідко та ніколи.

Про це пише Захар Мілютін на Фейсбук, посилаючись на дані державного сайту cdc.gov. Це – американський Центр контролю та запобігання захворювань.

У самому кінці малоцікавого аналізу по різним параметрам 160 симптоматичних інфікованих на Ковід американців. Andrey Yakovlev звернув увагу на дуже цікаву табличку – частоту використання масок протягом двох тижнів перед інфікуванням.

Отже, згідно з даними CDC

- 70,6% захворілих (із симптомами) на Ковід носили маски постійно,

- ще майже 14,4% носили їх часто,

- 7,2% носили їх періодично,

- і лише по 3,9% із захворілих носили маски рідко та ніколи.

Дослідження тут.

 

У березні всі головні американські борці з ковідом та їх колеги з ВООЗ говорили, що маски на незвиклій до них публіці ЗБІЛЬШУЮТЬ ризик інфікування та СПРИЯЮТЬ ПОШИРЕННЮ інфекції через збільшення кількості дотиків до обличчя.

Але вже у квітні, коли лідер хімічної галузі США корпорація "3М" наростила свої виробничі потужності до 35 млн масок на місяць, і в цей раптом перетворений на надприбутковий бізнес зайшла купа нових спритних гравців, частина експертів "раптом" змінила свої рекомендації на цілковито протилежні й кинулась заохочувати людей купляти та носити цей новий надважливий для зростання доходів правильних інвесторів продукт.

Детальніше в матеріалі BusinessInsider.

 

Наші інтереси: 

Розуміти, що втрата здорового глузду є загрозою не тільки для того, хто втратив здоровий глузд, але й для тих, хто його не втратив.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи