Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Маленький Люксембург передасть Україні велику партію зброї

Категорія:

Люксембург вже вичерпав можливості свого арсеналу для допомоги ЗСУ, тому закуповує зброю для України в інших країнах. Сповнений рішучості більше допомогти Україні, Люксембург вирішив використати своє багатство, щоб спробувати купити зброю для України на відкритому ринку.

23021804.jpg

Фото: АFР

Про це пише The New York Times, статтю з якого у короткому перекладі публікує iPress.

Збройні сили Люксембургу з населенням 645 тисяч осіб складаються з менш ніж 1000 військовослужбовців, одного вантажного літака, двох гелікоптерів, що використовуються спільно з поліцією, та менш як з 200 вантажівок.

Країна передала Україні зі свого арсеналу 102 протитанкові ракети та 20 тисяч набоїв до кулемета. І це було стільки зброї, скільки Люксембург міг собі дозволити.

"Ми такі маленькі, у нас нема великої армії й, отже, обмежений запас, і ми від початку хотіли допомогти Україні", – сказав міністр оборони Люксембургу Франсуа Бауш.

Було створено команду з двох власних торговців зброєю. Вони мали намір вивчити комерційні ринки зброї в Європі та США, і минулої весни підписали багатомільйонний контракт на постачання 6 тисяч ракет для РСЗВ "Град".

Поки Люксембургу вдалося купити 600 ракет, що становить одну десяту від початкової мети, та передати їх Україні. За словами Бауша, також вдалося поставити або укласти контракт на суму близько 94 мільйонів доларів у вигляді зброї та іншої військової допомоги для України від виробників у Великій Британії, Франції, Польщі та Нідерландах, що становить близько 16 % оборонного бюджету країни.

Люксембурзькі торговці зброєю швидко уклали контракт із чеським виробником на закупівлю боєприпасів під радянський калібр та калібр країн-членів НАТО. Вони мають бути доставлені вже цієї весни. Виробник, ім'я якого дилери просили не називати з міркувань безпеки, також продав їм 12 500 протитанкових гранат до РПГ-7.

Нагадаємо, ми писали, що в перші дні широкомасштабної війни Люксембург дав Україні протитанкову зброю. 

Наші інтереси: 

Допомога Україні буває як тихою, так і демонстративною. Вдячні цій маленькій країні, яка не говорить, а робить, що може, щоб Україна перемогла агресора.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи