Зображення користувача Світ Зелений.
Світ Зелений
  • Відвідувань: 8
  • Переглядів: 9

Люсі

Красуня Люсі була досить невинною дівчиною, яку не гребували використовувати як наркокур'єра Тайваньські гангстери. Так було раніше, поки після раптової дози транспортованих наркотиків, Люсі з тендітної дівчини перетворюється на надлюдину. Трансформація сталася випадково, через наркотик, який вона перевозила в животі. Тепер мозок Люсі працює не просто дуже добре – вона використовує всі його можливості, увійшовши в контакт із одним з учених. Таким чином перед світом може постати досить серйозна проблема, для вирішення якої знадобляться правоохоронні органи.

Люсі ( англ. Lucy) - науково-фантастичний бойовик 2014 року. Люк Бессонстав сценаристом, режисером і співпродюсером фільму. Прем'єра в США відбулася 25 липня 2014, у Франції пройшла 6 серпня 2014, у Росії - 11 вересня 2014 [2] [3] [4] .

 

 

красуня Люсі була досить невинною дівчиною, яку не гребували використовувати як наркокур'єра Тайваньські гангстери. Так було раніше, поки після раптової дози транспортованих наркотиків, Люсі з тендітної дівчини перетворюється на надлюдину. Трансформація сталася випадково, через наркотик, який вона перевозила в животі. Тепер мозок Люсі працює не просто дуже добре – вона використовує всі його можливості, увійшовши в контакт із одним з учених. Таким чином перед світом може постати досить серйозна проблема, для вирішення якої знадобляться правоохоронні органи.

 

На пост головної героїні фільму, перш ніж його зайняла Скарлет Йохансон, була взята Анджеліна Джолі. До зйомок Люк Бессон приступив у вересні 2013 року, почавши роботу спершу на території своєї студії. Для виробника Europa Corp стрічка стала найдорожчою за всю історію їх існування. Крім того, цей проект містить найбільшу кількість спецефектів серед всієї фільмографії Люка Бессона. Крім Франції, над "Люсі" працювали ще й у Тайвані, на острові Тайбей. Там були зняті кадри в одному з найвищих хмарочосів у світі. Трудилися в Тайвані 11 днів, при цьому Бессон був незадоволений занадто великою увагою з боку ЗМІ. Через часті осадження майданчика, режисер з часом вже навіть став подумувати про зміну локації, включаючи виїзд з країни.

Як робочий інструмент операторами фільму "Люсі" використовувалися так само і камери IMAX. На створення фільму Люка надихнув вихід "Аватара" Д. Кемерона, який показав, що теперішні технічні можливості дозволяють творити чудеса. Тому для створення ефектів першого класу використовувалися тільки зарекомендовані компанії. Серед таких організацій ILM, заснована Джорджем Лукасом. Перед виходом стрічки в прокат, був створений сайт http://www.lucy-everywhere.com, який пропонував відвідувачам пройти невеликі тести, нагородою за які служили матеріали з місця зйомок.

Сюжет 

Ще вчора Люсі була звичайнісінькою дівчиною, яка приїхала в Тайвань  вивчати китайську мову. Але одного разу її новий приятель Ричард пропонує їй заробити доставкою кейса з невідомим вмістом. Так дівчина опиняється у владі корейської мафії, якою керує містер Чан.

Протягом фільму професор Норман розповідає студентам про те, що частини людського мозку , відповідальні за інтелект і розумові здібності, використовують всього 10% свого потенціалу, в той час як звичайними тваринами використовується до 5% - ця різниця і робить людство домінуючим видом на Землі. Після того, як Люсі потрапила не в той час і не в те місце, а головне не до тієї людини, її життя сильно змінилося, тому як, сама того не підозрюючи, вона починає глобально еволюціонувати, тепер для неї немає межі в 10%. Вона починає відчувати й підпорядковувати все навколо себе і готова вдосконалюватися, сама не здогадуючись, що її може очікувати далі ...

В живіт Люсі зашивають пакет з наркотиками для подальшого перевезення. В кейсі було 4 пакета, відповідно - ще три людини, крім Люсі, повинні перевести речовину в три міста - Париж, Рим і Берлін. За непокору Люсі отримує кілька сильних ударів, у тому числі і удар в живіт. Наркотики, поміщені в її тіло, потрапляють в організм, але діють вельми специфічно. За лічені секунди вона опам'ятовується, легко розправляється з одними з членів мафії і приїжджає в лікарню, щоб їй вийняли пакет. Лікар розповів їй, що це за речовина і якими побічними ефектами воно володіє. Люсі починає гонку з часом. Спочатку вона повертається до містера Чану і дізнається всю необхідну інформацію. Вона розуміє, що без підтримки речовини в організмі її життя неможливе, тому вирішує знайти всіх "транспортерів" наркотику. У цьому їй допомагає П'єр Дель Ріо - поліцейський з Парижа.

Люсі знаходить професора Нормана, використовуючи всього лише 28% свого мозку і просить з ним зустрічі. По дорозі в Париж з нею трапляються неймовірні речі - вона буквально "тане" на очах, але вчасно приймає залишки вмісту пакета, який залишився у неї, і оговтується вже в лікарні. Вона розмовляє з поліцейським і переконує його допомогти.

Разом вони слідують в лікарню, куди привезли інших "транспортерів", але трохи запізнюються - там вже містер Чан. Люсі з неймовірною легкістю вдається забрати інші три пакета, вони з П'єром Дель Ріо йдуть до професора Норману.

Люсі розповідає професору і ще кільком ученим як, навіщо і чому їй доступні приховані куточки нашого мозку. Вона пояснює, що немає нічого вимірного в нашому світі, крім часу. Теж саме, що якщо пустити запис з машиною в звичайній швидкості - вона їде. А якщо ми прискоримо, ще, і ще? Поступово машина зникне з поля зору. "Час - це єдина одиниця виміру". Прибувають мафіозі, поліцейські намагаються їх втримати, а в цей час вчені допомагають Люсі отримати залишки речовини в організм, тим самим підняти відсоток до 100. Вона створює якийсь  свій "найрозумніший комп'ютер", в який "вселяє" всі знання, наявні у неї.

В кінці фільму П'єр Дель Ріо приходить в кабінет після перестрілки з мафіозі, але Люсі зникла. Він питає у професора "Де вона?", Потім дивиться на екран мобільника і бачить: "I am everywhere". ("Я скрізь").

В ролях 

У фільмі задіяно понад 50 акторів, не рахуючи акторів масовки.

Актор Роль
Скарлетт Йоханссон Люсі (Lucy)
Морган Фрімен професор Норман (Professor Norman)
Чхве Мін Сик містер Чан (Mr. Jang)
Амр Вакід ( араб. عمرو واكد ) П'єр Дель Ріо (Pierre Del Rio)
Улян Рхінд-Тутті ( англ. Julian Rhind-Tutt ) Лімей (The Limey)
Пило Асбек ( дат. Pilou Asbæk ) Річард (Richard)
Аналі Тіптон Керолайн (Caroline)
Лойк Брабант ( фр. Loïc Brabant ) професор (Professor)
Фрідріх Чау ( англ. Frédéric Chau ) бортпровідник (Cabin Manager)
Седрік Чевалме ( фр. Cédric Chevalme ) поліцейський Данило (Cop Daniel)
Христофор Лаваль ( фр. Christophe Lavalle ) поліцейський (Cop)
Ренауд Цестре ( фр. Renaud Cestre ) студент (Student)
Вольфганг Піссорс ( ньому. Wolfgang Pissors ) офіцер Белінської митниці (Berlin Custom Officer)
Чоле Ванг ( кит. 王樂妍 ) людина Чанга (Jang's Men)
Зайзай Лін ( кит. 林辰唏 ) людина Чанга (Jang's Men)
Кен Лін ( кит. 林暐恆 ) консьєрж в готелі (Regent Hotel Concierge # 1)
Масон Лі ( англ. Mason Lee ) консьєрж в готелі (Regent Hotel Concierge # 2)
Фен Цин ( кит. 邢峰 ) водій (Lucy's Driver)
Самуїл Чурин ( фр. Samuel Churin ) реєстратор (The Receptionist)
Шарон Као ( кит. 高尹辰 ) диктор ТБ (TV Anchor)
Люк Бессон лікар в паризькій лікарні (Doctor in the Paris Hospital (uncredited))

Виробництво 

Зйомки фільму почалися у вересні 2013 року в Парижі , в основному на кіностудії Cité du Cinéma. За словами CEO EuropaCorp бюджет фільму став найбільшим в історії компанії [5] . У жовтні протягом 11 днів зйомки проходили в Тайбеї , Тайвань . Після зйомок Люк Бессон поскаржився, що через папарацці знімати в нічний час було дуже складно [6] .

Відгуки 

Фільм отримав змішані відгуки, при цьому критики відзначали, що фільм дурнуватий, але захоплюючий. На сайті Rotten Tomatoes фільм має рейтинг 66% на основі 192 рецензій [7] . У Росії до початку прокату картина отримала переважно позитивні відгуки. Так, оглядач The Hollywood Reporter Russia зазначив, що фільм дивує і захоплює [8] , а деякі блогери, які побували на передпрем'єрних показах, зазначили, що фільм вигідно відрізняється від інших касових блокбастерів, незважаючи на зайву пафосність [9] .

Критика 

Міф про 10% використовуваної частини мозку

 

Посилання

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Арсен Дубовик.
0
Ще не підтримано

Добре. Знайшов на Гуртом-Толока відповідь на таке запитання:

Чи буде українська доріжка до фільму?

Люсі / Lucy (2014)
IMDb:
Кіностудії: Canal+, Cine+, EuropaCorp, TF1 Films Production; мейджор – Universal Pictures
Кіно-прокатник в Україні: B&H Film Distribution
Можливі доріжки

Ліцензія: імовірність - 00.01 %
LINE: є
МІС: є

"Є десь, у якійсь далекій землі, таке дерево, що шумить верховіттям у самому небі, і Бог сходить ним на землю вночі..." (М. В. Гоголь)

Коментарі

Зображення користувача Арсен Дубовик.
0
Ще не підтримано

Добре. Знайшов на Гуртом-Толока відповідь на таке запитання:

Чи буде українська доріжка до фільму?

Люсі / Lucy (2014)
IMDb:
Кіностудії: Canal+, Cine+, EuropaCorp, TF1 Films Production; мейджор – Universal Pictures
Кіно-прокатник в Україні: B&H Film Distribution
Можливі доріжки

Ліцензія: імовірність - 00.01 %
LINE: є
МІС: є

"Є десь, у якійсь далекій землі, таке дерево, що шумить верховіттям у самому небі, і Бог сходить ним на землю вночі..." (М. В. Гоголь)

Зображення користувача Зоріна Небокрай.
0
Ще не підтримано

"Час - це єдина одиниця виміру" Вважаю неправдою, що кажуть у фільмі. Ми можемо розсіюватись і материлізуватись, зникнути і появитись, як мікро і макро. Час може бути з"єднувачем чи розсіювальником, посередником, але не єдиним і не основним. Бо залишитись в часі, це значить бути ніхто і ніде, це перехідна стадія.

Від Землі, сили народження, святою водою благословляю!

Зображення користувача Явсе Світ.
0
Ще не підтримано

У різних просторах-різні виміри і різні інструменти взаємодії із тим простором..Абсолютного нічого немає,навіть час відносний і залежить від точки відштовхування і відрізків на які він поділений....

Вірю в те, що розумію.