Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Литва закликала Захід наслідувати її приклад

Президент Литви Гітанас Науседа назвав розрив економічних зв'язків з Росією правильним кроком Вільнюса на тлі шантажу Москви країн Заходу і закликав їх наслідувати литовський приклад.

22071301.jpg

Gitanas Nausėda

Про це 12 липня він заявив в інтерв'ю LRT, повідомляє Кореспондент.

"Думаю, що ми багато зробили, щоб Литва була стійкішою до енергетичного та економічного шантажу Росії. І сьогодні, коли я дивлюся на деякі інші країни Західної Європи, я бачу великий шлях, який пройшла Литва", – сказав Литовський президент.

Він нагадав, що його країна оголосила себе повністю незалежною від російських енергоносіїв і наголосив, що Німеччина зараз розглядає різні варіанти економії енергії в зимовий період.

"Можна чітко побачити, що політика, яка не мала жодних ілюзій щодо Росії, спрацювала набагато краще, ніж так звана realpolitik, яка тепер є головним болем деяких західних держав. Я розумію їхнє становище, але це ще раз підтверджує, що Литва пішла правильним шляхом. І чим швидше інші західноєвропейські країни оберуть цей шлях, тим краще і легше буде для всіх", –  підсумував Науседа.

Говорячи про Німеччину, президент Литви зазначив, що ФРН переживе найскладніші "рік-півтора", але позбавитися залежності від Росії.

"Я сподіваюся на довготривале щеплення проти Росії. Іншими словами, не буде політиків, які через рік-півтора будуть говорити: нам знову треба зміцнити відносини (з Росією - ред.), оскільки Росія начебто змінилася чи пішла на певні поступки. Дуже небезпечно керуватися такими ілюзіями", – додав президент Литви.

Нагадаємо, уряд Литви схвалив пакет допомоги на суму 10 мільйонів євро для допомоги у відновленні України.

Литва припинила транзит низки російських товарів до Калінінградського анклаву 18 червня. Після цього європейські чиновники намагалися знайти компроміс з Литвою, щоб "розрядити суперечку з Москвою".

 

 

Наші інтереси: 

Литва є нашим надійним союзником у цій війні, у якій з'ясувалося, хто є хто насправді.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи