Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Литва відновила залізничний транзит підсанкційних товарів до Калінінграда

Компанія вантажоперевезень LTG Cargo, яка належить державній компанії «Литовські залізниці» (Lietuvos geležinkeliai), у п'ятницю, 22 липня, відновила зупинений з 18 червня транзит підсанкційних товарів між Росією і Калінінградом, як це й було передбачено новою директивою  Єврокомісії.

22063001.jpg

REUTERS/Vitaly Nevar/File Photo

Про це повідомив інформаційний портал Delfi з посиланням на слова речника LTG Cargo Мантаса Дубаускаса (Mantas Dubauskas).

«Згідно з відповідним регламентом Ради Європейської Унії та директивою Єврокомісії, а також тлумаченням компетентних органів, відповідно до умов посилення контролю транзитних товарів, передбачених у директиві ЄК, LTG Cargo відновить такі перевезення з 22 липня. Вони здійснюватимуться з дотриманням умов посилення контролю транзитних товарів, передбачених у директиві ЄК», – заявив Дубаускас в ефірі Литовського національного радіо та телебачення LRT.

За його словами, транзит товарів, заборонених санкціями, буде дозволено лише в тому випадку, якщо вони «необхідні, не вважаються незвичайним потоком або моделлю торгівлі та не обходять обмеження». Окрім того, обсяг вантажоперевезень повинен відповідати середньому обсягу перевезень вантажів залізницею за три роки – з січня 2019 року до кінця грудня 2021 року. Середні значення будуть розраховані для кожного коду товару окремо, і заявки відхилятимуться, якщо їхній обсяг перевершить середньорічні значення.

Нагадаємо, Литовська залізниця в ніч на 18 червня перестала здійснювати транзит низки російських товарів, які потрапили під санкції Європейського союзу, до Калінінграда (колишній Кенігсберг).

З 21 червня Литва перестала пропускати й вантажний транспорт з Росії з товарами, які потрапили під санкції Євросоюзу.  Губернатор Калінінградської області Антон Аліханов заявив, що заборона стосується від 40% до 50% номенклатури вантажів, які перевозилися між регіонами РФ та Калінінградською областю. Аліханов наголосив, що вільний транзит до Калінінградської області прописаний в угодах з ЄУ та країнами Балтії. Він назвав рішення Литви «задушенням реґіону».

Вже в кінці червня європейські чиновники почали метушитися, говорячи, що треба компромісу з Литвою, щоб "розрядити суперечку з Москвою". Схоже, що вони таки добилися цього.

Наші інтереси: 

Стежимо за діями ЄС на тлі війни ерефії проти України, збираємо факти, робимо висновки.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи