Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Льодовик замість потепління

Світ:

Виявляється, що замість глобального потепління незабаром світові загрожуватиме новий льодовиковий період. Це не наслідки різкого похолодання останніх тижнів. Про такі тенденції йдеться у доповіді "Прогноз погоди: 2010-2020", яку підготували на замовлення Пентагону фахівці з футурології.
Щоправда, віщують не великий льодовик, який колись приповз із Арктики до горбів на північ від нинішнього Львова. Йдеться про нове мале заледеніння, яке почалось у 1300 роках й тривало кілька сторіч. Тоді Гренландія (Зелена земля) вкрилася повністю льодом і від холодів загасла цивілізація вікінгів. А голод і "чорна смерть" (чума) косили населення Європи.

Автори прогнозу - Пітер Шварц і Дуглас Рендол - вважають, що течії Світового океану можуть змінити свої напрямки. Європа, Північна Америка та Азія, можливо, стануть дещо холоднішими. Натомість на Південній півкулі буде спекотніше.

Окрім того, збільшення населення створюватиме додаткові труднощі зі забезпеченням енергією, питною водою, харчами та іншими ресурсами. Все це може викликати нові конфлікти за володіння ресурсами.

У доповіді навіть пропонують календарні графіки майбутніх подій для різних регіонів світу. Щодо Європи, то сценарій такий: 2012 рік - посуха та холод змусять мігрувати на південь мешканців скандинавських країн.

2015 рік - виникатимуть конфлікти всередині ЄС на ґрунті постачання води та продовольства.

2018 рік - Росію приймуть до ЄС, щоб скористатися її енергоресурсами.

2020 рік-мігруватимуть у напрямку Середземного моря мешканці Німеччини та Голландії.

2022 - загостриться конфлікт між Францією та Німеччиною за використання ресурсів річки Рейн.

2030 - до 10% мешканців Європи мігруватиме в тепліші краї...

Часто футурологи перебільшують у своїх прогнозах небезпеку. Згадаймо Мальтуса чи доповідь Римського клубу... Однак прогнози Пентагону бувають вельми достовірними. 1983 року там передбачали розпад СРСР, а в 1995-му - можливість захоплення терористами літаків для атаки на хмарочоси Всесвітнього центру торгівлі у Нью-Йорку.

Прогнози не повинні лякати, а попереджати. Бо треба щось робити, щоб не залежати від російського газового шантажу чи ісламської ядерної бомби.

-----------------------------------
В тему:

Стратегія України

Секретні висновки Пентагону були опубліковані в українському журналі “Перехід-IV”

Глобальна криза примусить багатьох згадати слово “автаркія”
В тему: 
Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи