Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 21
  • Переглядів: 27

Літос. Про книгу Галини Могильницької

Світ:

Такому тульському мужику діяти б штиком трьохлінійки, а його пристебнули до словоблудія.
Хоча всі основні перипетії стосовно історії і політики москвинської церкви мені були відомі з багатьох наукових джерел, книгу Галини Могильницької «Літос (або Камінь із пращі правди розбиття митрополичого блудословія)», Броварі, Українська ідея, 2006 прочитав уважно і з великою насолодою.

Прекрасна авторка, знавець української історії і патріот нашої Вітчизни п. Галина належно відчитала агента Москви в Україні Агафангела, який ховається під обладунками митрополита Одеського й Ізмаїльського та веде розгнуздану, всуціль безграмотну, але нахабну роботу задля знищення України як незалежної держави.

У книзі є текст «Заявлєнія Митрополита Агафангела», який вражає дивовижною безграмотністю. Агафангел чимось нагадує отих бородачів, яким Петро І бороди відрубував, а вони плакали. Прямо таки не віриться, щоб таке одоробло московські добре вишколені спецслужби (це треба визнати) показували українцям, підриваючи свій авторитет. Певно в тих спецслужбах є наші люди, Слава Богу!

Коли читаєш вище назване „Обращеніє” Агатангела, виникає образ парашутиста-шпигуна, якого спорядили в чужу країну з надто примітивною інструкцією. Такому тульському мужику діяти б штиком трьохлінійки, а його пристебнули до словоблудія.

У книзі авторка розповідає немислимі речі, що буцім то власність церковних громад (храми, майно, землю і т.ін.) московські прислужники в рясах інтенсивно приватизують не у власність релігійних громад, а у власність Московського патріархату; але ж це вже злочин з боку президента та законодавчої влади України. Нашій державі абсолютно необхідно скасувати такі приватизації і закріпити Законом все це у власності громад віруючих без права вивозу церковної власності з України.

Здається, на жаль, що авторка або недооцінює, або не знайома, або не визнає новітніх надбань біблеїстики. «Господь наш, зійшовши на землю в людській і Божій сутності, якщо я не помиляюся, ствердив Закон, даний ще Мойсеєві, та дав нову Заповідь – Заповідь Любові!», — пише п. Галина.

Помиляєтеся, на жаль, п. Галино. А так хотілося б читати у Вашій прекрасній манері виклад судження стосовно уже очищеного від фарисейських вставок Христового вчення.

Сповідальник не сфальсифікованого фарисеями вчення Ісуса Христа.
Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи