Зображення користувача Володимир Щербина.
Володимир Щербина
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Література для прориву

Світ:

Чимало корисної літератури випадає з нашої уваги через те, що немає українських перекладів. Тож ми починаємо складати список дійсно цікавих, дійсно проривних книжок, котрі в першу чергу потребують якісних українських перекладів.

Насамперед це будуть книги про творчий клас, про цивілізаційні процеси, про стартапи, методики керування творчістю тощо, тобто ті знання, які можуть допомогти Україні зробити стрибок у майбутнє.

В цьому списку ми будемо визначати пріоритети і шукати перекладачів та видавництва, котрі здатні ці книжки запустити на український ринок. Запрошуємо і вас пропонувати до списку відомі вам книги. Само собою, більшість книжок буде англійською, але цілком можлива поява дійсно проривних книг й іншими мовами — розглядаємо всі варіанти.

Отже починаємо.


1. Richard Florida. “The rise of the creative class... and how it’s transforming work, leisure, community & everyday life”.

Власне Ричард Флорида і ввів у життя поняття “творчий клас” або “креативний клас”. На “Народному Оглядачі” була рецензія на книгу, де Микола Пономаренко описав основні тези книги. В інтернеті є непоганий переклад російською мовою. Проте, це така книга, котру мають прочитати всі, хто думає про творче майбутнє України.

2. Richard Florida. “The flight of the creative class. The new global competition for talent”.

Друга книга Р. Флориди більш прискіпливо розглядає питання, чому творчі люди концентруються в одних місцях, і залишають інші. Як регіони борються за те, щоб стати привабливими для творчих людей. Цікава ця книга і тим, що там є Україна. Р. Флорида розглядає різні країни і регіони, пропонує методику математичної оцінки творчого потенціалу тої чи іншої країни, рейтинг реалізації творчого потенціалу і поради з покращення ситуації.

3. Richard Florida. “Who's Your City?: How the Creative Economy Is Making Where to Live the Most Important Decision of Your Life”

Ще одна книга Ричарада Флориди, де він проголошує, що у сучасному світі вибір місця проживання є навіть більш важливим, ніж раніше. В книзі досліджуються ті якості сучасного міста, котрі роблять мешканців більш або менш щасливими. І саме знання цих соціальних закономірностей є дуже важливим для міських громад, активістів та міської влади при осмисленні свого міста і плануванні його майбутнього, щоб залучати до себе більше талановитих людей і робити мешканців більш щасливими.

4. Игорь Бощенко. Эволюция Социальных Систем.

Дуже важлива книга, яка дає розуміння цивілізаційного процесу, який визначатиме найближче майбутнє людства. В інтернеті книгу можна прочитати російською мовою, але на мій погляд треба її перекласти якісно українською, щоб її обов’язково прочитали і українці діаспори, і та українська молодь, що не дуже володіє російською. Книгу необхідно прочитати всім прихильникам Вишньої Борії. Адже з самого початку Вишню Борію необхідно створювати, як СУ-4 (система управління 4 рівня), про яку йде мова в книзі. Так само варто структури нових фірм, нових громадських організації, політичних партій тощо створювати на  засадах СУ-4. І врешті-решт, на цих засадах побудувати державу.
Окрім власне перекладу книги треба запустити серію популярних статей, які доносять основні ідеї книги. У нас на сайті це вже почав робити Сергій Михайлів.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Оксана Лутчин.
0
Ще не підтримано

Хороша ідея, Володимире!
Це важливо - володіти літературою для прориву. Отож, поповнюймо список - підтримаймо цю ідею.

Творімо разом мову Сенсар!

Коментарі

Зображення користувача Оксана Лутчин.
0
Ще не підтримано

Хороша ідея, Володимире!
Це важливо - володіти літературою для прориву. Отож, поповнюймо список - підтримаймо цю ідею.

Творімо разом мову Сенсар!