Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 3
  • Переглядів: 4

Літаку "Мрія" напередодні війни заборонили передислокуватися до німецького міста Лейпциг – Bild

Категорія:

Світ:

Летовище у Німеччині було "другим домом" для літака, який базувався в Гостомелі. Через рік після знищення літака німецькі журналісти повідомили, що з'явився детальний звіт про розслідування. Звіт назвали "вибухонебезпечним".

Напередодні або в перші дні повномасштабного вторгнення РФ в Україну літак АН-225 "Мрія" мав бути евакуйований до аеропорту "Галле" в Лейпцигу. Але цього так і не сталося, пише німецьке видання Bild.

Вже було відомо, що Лейпциг мав стати притулком для "Мрії". Увечері перед початком війни екіпаж і пілоти сіли в повністю заправлений аеролайнер, але, за словами капітана Дмитра Антонова, їм не дозволили злетіти "за розпорядженням вищого керівництва, – пише Bild.

Аеропорт "Галле" підготував усе для порятунку літака ще за місяць до повномасштабного російського вторгнення – з 26 січня 2022 року було забезпечено паркомісця для всього автопарку, йдеться у статті.

"Переміщення АН-225 та меншого АН-124 було заплановано на 25 лютого. Це було підтверджено 21 лютого. Були дискусії про це тижнями раніше", – цитує видання речника німецького аеропорту Уве Шухарта.

З посиланням на український новинний портал "Інформатор", Bild пише: капітан літака Дмитро Антонов повідомив, що німецька пропозиція не була відразу прийнята українською стороною. Ймовірний саботажник та гендиректор "Антонова" Сергій Бичков, який, як сказано, тісно пов'язаний з Росією, нібито в той час переправляв друзів і родичів за кордон як "авіаційних спеціалістів".

"Супутникові знімки мають засвідчити, що найважливіші для обстрілу машини були розміщені в Гостомелі навмисно. Літак, який не використовувався багато років, залишився неушкодженим. Ті, хто приходив на аеродром, точно знали, які літаки справні, а які першими треба було зруйнувати", – пише видання.

Як зазначає німецьке ЗМІ з посиланням на СБУ, Бичков і начальник його охорони затримані. Заступник Бичкова в розшуку. Їм загрожує до 15 років позбавлення волі.

Переклад: iPress

Нагадаємо, найбільший у світі літак Ан-225 був знищений російським агресором 27 лютого 2022 року під час захоплення Гостомелю.

Наші інтереси: 

Все таємне стане явним. Маємо розслідувати все, що відбувалося перед початком повномасштабного вторгнення ерефії. Вивести на чисту воду всіх зрадників та колаборантів.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача cBіт Розумний.
5
Середнє: 5 (1 голос)

Ну що ж, треба буде збудувати новий ( ще більший та потужніший) літак і назвати його "Дійсність". А взагалі - то, крім транспортників треба виробляти свої бойові гвинтокрили та винищувачі.

"Народ не повинен боятися влади. Влада повинна боятися народу"
"V означає ВЕНДЕТТА"

Коментарі

Зображення користувача Володимир Федько.
0
Ще не підтримано

"Вже було відомо, що Лейпциг мав стати притулком для "Мрії". Увечері перед початком війни екіпаж і пілоти сіли в повністю заправлений аеролайнер, але, за словами капітана Дмитра Антонова, їм не дозволили злетіти "за розпорядженням вищого керівництва, – пише Bild."

Виникає логічне запитання: ХТО мається на увазі під "вищим керівництвом"?!

Воїн Світла ніколи не грає за правилами, написаними для нього іншими!

Зображення користувача cBіт Розумний.
5
Середнє: 5 (1 голос)

Ну що ж, треба буде збудувати новий ( ще більший та потужніший) літак і назвати його "Дійсність". А взагалі - то, крім транспортників треба виробляти свої бойові гвинтокрили та винищувачі.

"Народ не повинен боятися влади. Влада повинна боятися народу"
"V означає ВЕНДЕТТА"