Зображення користувача Чарльз Бейл.
Чарльз Бейл
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Лінкбілдінг як один із методів просування сайту в 2022 році

Будь-який власник сайту перед усім хоче аби його ресурс був впізнаваним та приносив дохід. Просте відвідування сайту пересічним юзером не завжди приносить бажаний результат, бо трафік є, а конверсії нема. Саме в таких випадках доцільно говорити про комплексну SEO оптимізацію, однією з важливих складових якої є якісний лінкбілдінг.

Лінкбілдінг є обов’язковою складовою успішного просування сайту, однією із задач якого є  отримання якісних зворотніх лінків для сайту що потребує сео. Якісні беклінки – запорука високого ранжування в пошуковій системі під яку безпосередньо створюється план для оптимізації.

Коротко розглянемо методи ведення лінкбілдінгу

Аутріч. Метод користується високою популярністю в Європі та США. Суть методу зводиться до безпосереднього контакту із власником сайту що нас цікавить, пропозиції розмістити на його ресурсі потрібний нам матеріал із лінком на ваш ресурс. Звичайно, обговорюється сума винагороди за розміщення. Метод дієвий, але довгий, монотонний, займає багато часу та не є популярним в Україні.

Крауд-маркетинг. Метод (дуже затратний по часу), що включає в себе роботу з безпосередніми контактами потенційної аудиторії на різних площадках: соціальні мережі, форуми, каталоги, сервіси запитань та відповідей.

Біржі купівлі та продажу посилань. Найбільш легкий та автоматизований процес просування методом лінкбілдінгу. На таких біржах сервіс дозволяє напряму працювати сео-оптимізатору та вебмайстру. Сервіс дозволяє вибрати зі списку необхідний сайт, замовити на ньому розміщення вашого посилання, оплатити роботу. Адміністрація бірж за комісію від угоди бере на себе зобов’язання по відслідковуванню індексації посилань.

Спам. Старий і не надто дієвий метод. Полягає у прогоні коментарям, форумам, дошкам оголошень і тд. Можна використовувати спеціальний софт для автоматизації процесу.

Як обрати сайт для купівлі посилання

Кожен оптимізатор користується своїми методами та підходами для вибору оптимального сайту для розміщення посилання на ньому. Однак, можна виділити загальні потрібні властивості якісних сайтів-донорів:

  • Трафік ресурсу
  • Тематика
  • Загальний вигляд сайту, дизайн, юзабіліті.
  • Розділ розміщення посилання
  • Ціна.

Важливо розуміти, що лінкбілдінг потрібно проводити правильно та поступово, оскільки хибна стратегія такого виду просування може принести більше шкоди ніж користі, в найгірших випадках сайт потрапляє під санкційний фільтр пошукової системи, що призводить до різкого падіння трафіку та зниження всіх інших сео-показників. Тому варто довірити процес просування сайту в Києві спеціалістам. Українська компанія EMBO Studio займається комплексним просуванням всіх типів сайтів та є офіційними партнерами Google. За 5 років роботи, фахівці успішно оптимізували понад 500 сайтів, більше половини клієнтів виявляють бажання  до подальшої співпраці. Експерти EMBO Studio якісно проведуть аудит сайту, внутрішню та зовнішню оптимізацію та сформують потрібну замовнику звітність.

Наші інтереси: 

.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи