Зображення користувача Володимир Щербина.
Володимир Щербина
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Ліндсі Ґрем: ФБР збрехала суду FISA та Конгресу про досьє Крістофера Стіла

Категорія:

Спецтема:

З’являються нові ознаки шахрайства обамівського керівництва спецслужб, спрямованого проти кандидата в Президенти Дональда Трампа у 2016 році.

26 липня голова Юридичного комітету Сенату США Ліндсі Ґрем (Lindsey Graham) дав інтерв’ю телеканалу «Fox News», де розказав про виявлені нові факти шахрайства обамівського керівництва ФБР.

Йдеться про так зване «досьє Крістофера Стіла». Нагадаю, що це досьє на Дональда Трампа та його команду нібито зібрав відставний працівник британських спецслужб (який зараз працює консультантом) на замовлення якогось чи то фонду, чи то комерційної фірми  під час своєї поїздки до РФ, де з ним поділились інформацією його таємні джерела у російських спецслужбах. І це досьє на 35 сторінках нібито доводить, що в Кремлі є компромат на Трампа, і у Трампа нібито є міцні зв’язки з російськими спецслужбами. І це досьє цей британський відставний спец чомусь передає не замовнику, а американським спецслужбам, а вони на підставі даних з цього досьє отримують формальний дозвіл на стеження за членами команди Трампа на підставі Закону про нагляд за зовнішньою розвідкою (Foreign Intelligence Surveillance Act – FISA). Спеціальний суд розглядає справи по FISA і тільки він дає дозвіл на стеження за окремими громадянами США, яких  обґрунтовано підозрюють у співпраці з іноземними спецслужбами.

ФБР, коли отримало це досьє Крістофера Стіла, на його підставі одразу отримало дозвіл на стеження за кількома членами команди Трампа. А коли Трамп все одно переміг, то хтось з ФБР «злив» це досьє журналістам, і зараз воно є у вільному доступі в Інтернеті. Саме через нього була створена комісія спецпрокурора Мюллера, котра три роки постійно цькувала Президента, проте врешті-решт не знайшла НІЧОГО.

Саме досьє являє собою дику суміш різних висмоктаних з пальця пліток, які не мають інших підтверджень. Все на рівні: «Мені це розповів чоловік, який був офіцером, і зараз все ще має знайомих офіцерів». Те, що досьє – це відверта халтура, видно неозброєним оком. Його місце – в смітнику.

Так ось, у своєму інтерв’ю телеканалу «Fox News» Ліндсі Ґрем розповів, що є велика обґрунтована підозра, що у ФБР з самого початку знали про ненадійність і навіть фальшивість цього досьє, проте свідомо використовували його для обґрунтування отримання дозволів на стеження за членами команди Трампа. І навіть гірше: коли у 2018 році питання цього досьє «виплило» в Конгресі, ті ж самі колишні посадовці ФБР знову брехали, нібито вони не могли знати про фальшивість цього досьє.

А тепер відкрилася ще цікавіша деталь. Крістофер Стіл взагалі не їздив у той час до РФ. А зібрав до купи плітки, які йому розповів (барабанний дріб…) – Ігор Данченко у Вашингтоні.

Ігор Данченко народився в Україні, вчився в Москві, вважає себе росіянином, вже багато років живе в США. Отримав освіту в Луїсвільському університеті (цікаво – це те саме місто, де у минулі вихідні зібралась негритянська армія NFAC). Працював аналітиком в Брукінгському інституті. Зараз живе і працює у Вашингтоні. Досліджує питання Євразії, нафтової та будівельної індустрії тощо.

Саме він розповів Крістоферу Стілу ці плітки. І при тому підкреслив, що то є лише плітки. А Стіл це красиво оформив і написав, що то йому під великим секретом повідомили джерела в РФ. Хоча сам насправді туди не їздив.

«Мені здається неможливим повірити, щоб МакКейб і Комі не усвідомлювали, що це за документ», – сказав Ґрем, маючи на увазі колишнього директора ФБР Джеймса Комі та колишнього заступника директора Ендрю МакКабі. – «Кожен, хто розумів, що це “російське досьє” є несправжнім, але при тому продовжував використовувати його для отримання дозволу на стеження за Картером Пейджем – має сісти за обман суду».

(Картер Пейдж був радником Дональда Трампа в його виборчій кампанії у 2016 році).

У січні 2017 року представники ФБР особисто зустрілися з Ігорем Данченком і переконались, що саме він розказав Стілу ці плітки, підкресливши, що то є тільки такі чутки та плітки. Але попри це ФБР ще у квітні та червні 2017 року продовжувало використовувати це досьє для обґрунтування своїх дій.

«Хтось за це має сісти» – підкреслив Ґрем. Питання – хто саме? Зараз досліджується питання, хто саме і в який момент вже знав про несправжність цього досьє. Кому і коли доповідав працівник ФБР про свою триденну розмову з Ігорем Данченком. І чи взагалі доповідав.

5 серпня перед Юридичним комітетом Сенату має стати Саллі Йейтс – колишня заступниця Генпрокурора, яка у січні 2017 була виконувачкою обов’язків Генпрокурора. Нещодавно було розсекречено документи, які показали, що перед тим, як співробітники ФБР зустрілись з Майклом Флінном (який на той момент вже був оголошений майбутнім радником з національної безпеки Президента Трампа, котрий мав вступити на посаду 20 січня), Президенту Обамі вже були відомі подробиці телефонних розмов Флінна з російським послом у грудні 2016. Юридичний комітет бажає узнати, яким чином без санкції Генпрокурора здійснювалось стеження за Майклом Флінном. А якщо санкція була, то на якій підставі?

І яка тут роль Джо Байдена? Адже, як витікає з документів Пітера Страка, саме Джо Байден запропонував використати Закон Логана для обґрунтування «розробки Флінна» з боку ФБР. Закон Логана був ухвалений у 1799 році і забороняв тим, хто не є уповноваженим держпосадовцем, вести переговори з іноземними державами.  Закон ніколи не використовувався, адже завжди з моменту виборів та до інавгурації новий Президент та його майбутні посадовці вже починають контакти з послами іноземних держав, хоча формально ще не є держпосадовцями. Таке вибіркове застосування Закону Логана до конкретно Флінна, який до інавгурації Трампа мав кілька телефонних розмов з іноземними послами, є доволі дивним.

Хто добре володіє англійською, може сам подивитись інтерв'ю

 

 

Наші інтереси: 

Поступово розгортається картина спроби державного заколоту посадовцями демократичної партії. Зараз вони відчайдушно бажають перемоги Байдену, адже в разі перемоги Трампа це розслідування не вдасться спустити на гальмах, і хтось має сісти за антизаконні дії.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Сергій Білецький.
0
Ще не підтримано

(барабанний дріб…)красно дякую, пан володимир, за добру роботу

Коментарі

Зображення користувача Сергій Білецький.
0
Ще не підтримано

(барабанний дріб…)красно дякую, пан володимир, за добру роботу

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Класна аналітика! В Україні ніхто про це не говорить, тому що всі ЗМІ - лівацькі.

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Сергій Білецький.
0
Ще не підтримано

пан володимир своєю працею, сам один, здолає всі лівацькі змі ще й з гаком.радію