Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Лесіоба - по-грузинські Леся

23 жовтня ц.р., в грузинському місті Сурамі проходило свято Лесі Українки, яке в Грузії називають 'Лесіоба'.
За традицією щоосені за сприяння Посольства України в Грузії у цьому мальовничому куточку древньої Сакартвело, де провела останні дні свого життя видатна українська поетеса, збираються представники широкої громадськості, щоб вшанувати пам'ять нашої великої співвітчизниці.

Цього разу у святі бере участь делегація з Новоград-Волинського Житомирської області. Гості з України ознайомляться з досягненнями Хашурського району, візьмуть участь у богослужінні за упокій душі славної дочки українського народу в Воскресенському храмі Сурамі, побувають на Святі осені. В програмы перебування на грузинській землі - також налагодження ділових контактів.

Виступаючи на відкритті урочистостей біля памўятника нашій видатній землячці, Посол України в Грузії Микола Спис підкреслив, зокрема, що міст між двома народами, який проклала Леся Українка, слугує і нинішнім поколінням.
В тему: 
Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи