Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Латвія буде лише в окремих випадках продовжувати росіянам тимчасові посвідки на проживання

Категорія:

Правляча коаліція Латвії домовилася змінити принципи продовження громадянам Росії тимчасових посвідок на проживання. Тепер їх продовжуватимуть в окремих випадках, заявив латвійський прем’єр-міністр Кріш’яніс Каріньш. Постійні посвідки на проживання, які, наприклад, пропонують чоловіку/дружині, надалі видаватимуть лише після успішного складання іспиту з державної мови.

Про це на пресконференції 16 серпня заявив прем’єр-міністр Латвії та наголосив, що найближчими тижнями в уряді буде ухвалено відповідні рішення, пише Інтерфакс-Україна.

Прем’єр зазначив, що громадянам Росії вже не видають візи, крім виняткових випадків, а також практично не видають посвідок на проживання.

Раніше міністр внутрішніх справ Латвії Крістап Еклонс запропонував здійснювати перевірку на знання державної мови для одержувачів постійних посвідок на проживання.

З початку вторгнення РФ в Україну анульовано майже 1 тис. посвідок на проживання, виданих громадянам Росії та білорусі, зокрема, 114 на основі висновків органів безпеки, інформує агентство BNS.

Державна прикордонна охорона заборонила в’їзд до країни 263 громадянам Росії та 43 громадянам Білорусі.

Нагадаємо, 11 серпня Сейм Латвії визнав Росію країною-спонсором тероризму.

Наші інтереси: 

Латвія розуміє, що таке росіяни. Латвія, як і Польща, Естонія та Литва найбільше підтримує Україну.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи