Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Китай збив ракетою орбітальний супутник

Категорія:

У ніч на п’ятницю, 19 січня, китайська ракета успішно збила старий метеорологічний супутник, який знаходився на орбіті приблизно за 900 кілометрів від Землі.
У такий спосіб випробування балістичної ракету середнього радіуса дії, яка була запущена з космічного центру в провінції Сичуань, було успішним.

"Зоряні війни" викликали різку реакцію світового співтовариства. Так, представник Ради національної безпеки Сполучених Штатів Гордон Джондро заявив про те, що випробування зброї подібного роду "суперечить духу співробітництва", який прагнуть досягти країни в сфері мирного космосу. "США і інші країни висловлюють занепокоєння", сказав він.

До протесту приєдналися Канада і Австралія. У Великобританії представник МЗС заявив, що питання про випробування Китаї буде обговорюватися в уряді.

Уряд Японії стурбований використанням балістичної ракети для знищення супутника, заявив на прес-конференції генеральний директор кабінету міністрів Японії Ясухіса Седзаки. Про це повідомляє "Інтерфакс". Японія запросила пояснення з МЗС Китаю, а також закликала КНР до більшої прозорості у своїй військовій діяльності.

Уламки зруйнованого в ніч на п’ятницю супутника Фенъюнь-1С, перетворилися в космічне сміття і можуть становити небезпеку для інших супутників.

Нинішнє випробування стало першим вдалим після трьох невдалих. Останній раз випробування балістичних ракет як зброї проти супутників проводилися в США в 1985 році.

За матеріалами NEWSru.com

В тему: 
Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи