Зображення користувача Оксана Колосовська.
Оксана Колосовська
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Китай збирається вигнати майнерів біткойнів

Китай заборонив обмін криптовалют і ICO, а тепер, схоже, має намір оголосити майнерів поза законом. Під загрозу потрапляє діяльність майнерів, які генерують три чверті всіх нових біткойнів у світі.

Згідно з меморандумом Провідної групи щодо усунення фінансових ризиків в інтернеті, китайського регулятора інтернет-фінансів, біткойн-майнери повинні «організовано піти» з Китаю. У повідомленні йдеться, що «вони споживають величезну кількість ресурсів і провокують спекуляції на криптовалютах».

Детальна інформація про рішення китайського регулятора була опублікована в Твіттері керівником однієї з майнінгових компаній Еллі Чжан і підтверджена виданням Quartz.

Група не контролює використання електроенергії на національному рівні, але є впливовим політичним інструментом, оскільки її очолює заступник керуючого Народного банку Китаю Пан Гуншень. За даними видання, група поки попросила місцеві відділення Народного банку КНР вивчити ціни, податки, умови землекористування і впливу на екологію майнінгових компаній.

Схоже, що у китайського уряду є план викорінити майнерів як клас. Bloomberg і Reuters минулого тижня також повідомили про плани влади КНР щодо скорочення числа компаній, що займаються видобутком криптовалют, і обмеження поставок електроенергії для майнерів.

Можливо, побоюючись додаткового регулювання, китайські компанії спробують відкрити філії в інших країнах, таких як Ісландія, Канада і США. Проте, серйозні зміни в політиці Китаю не можуть не вплинути на біткойн.

Наші інтереси: 

Китай посилює державне регулювання.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи