Зображення користувача Леонід Українець.
Леонід Українець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Курс занять з мови есперанто

Оголошення про набір до групи з вивчення есперанто в Чернівцях.

       Після першого курсу у обласній бібліотеці двоє з учасників провели мовою есперанто тематичні екскурсії з історії вулиці Ольги Кобилянської і у парку імені Шевченка.
     По закінченні курсу було створено Клуб, програма якого передбачає, зокрема, поширення есперанто на Буковині.


Оголошується набір на наступний курс!


Заняття проводитимуться у клубі двічі на тиждень. Попередній запис: реєстрація у групі або за телефоном 098-0727889  - Ярослав Матвіїшин,  [email protected]
Час і місце будуть уточнені на сторінці групи або інформація буде надіслана у електронному вигляді.

Есперанто – шедевр логіки і простоти

        Лексика есперанто ґрунтується переважно на коренях європейських мов, а це значно полегшує вивчення. Граматика складається з 16 правил без винятків. Основний словниковий запас есперанто порівняно невеликий, але добре продумана система творення нових слів за допомогою афіксів дає можливість виразити цією мовою найтонші відтінки людських почуттів, точно сформулювати математичний чи хімічний закон.  Мовою Есперанто перекладені твори Гомера, Софокла, Вергілія, А. Данте, В. Шекспіра, І. Франка, Л. Українки, В. Стефаника, Ю. Федьковича, О. Кобилянської, Б. Лепкого, Л. Костенко, буковинські пісні, коломийки; видається чимало газет і журналів; постійно ведуться передачі кількома десятками радіостанцій світу; ставляться п’єси, знімаються фільми; пишуться оригінальні поезії. Одна з офіційних мов в інтернеті. Есперанто викладається в навчальних закладах багатьох країн світу. Щорічно відбуваються сотні есперантських конгресів (у серпні 2015 – ювілейний, 100-й, у Франції), семінарів, літніх таборів тощо, діяльність яких сприяє справі покращання взаємовідносин між націями. Ще перед Першою світовою війною, в Чернівцях було товариство есперантистів, одним із засновників якого був видавець та журналіст Зенон Кузеля.

 Новини

У сусідній Коломиї 22-24 серпня 2015 р. відбулася наукова конференція при місцевому музеї Ореста Кузьми, автора підручника есперанто для українців.
    

 
      Запрошуємо на безкоштовний курс есперанто в Чернівцях й просимо розповсюдити цю інформацію також серед рідних та знайомих!


 
Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Теги: 
навчання
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи