Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Купівля винищувачів у США дасть Україні значні переваги — генерал ВПС

Використання американських військових літаків може дозволити досягти високої операційної сумісності із повітряними силами США, і Україні варто брати до уваги цей фактор при визначенні, які нові літаки закуповувати для власних повітряних сил.

Про це заявив на брифінгу у Нью-Йорку генерал-лейтенант Джеффрі Гарріджіан, командувач повітряних сил США у Європі, повідомляє Укрінформ.

“Одна з найбільш важливих сфер нашої роботи по всій Європі — підвищення операційної сумісності. Звісно, Повітряні Сили України роблять власний аналіз, визначаючи, які рішення доцільніші. Безумовно, частиною цього процесу пошуку рішень має бути фактор повітряних спроможностей США, з урахуванням можливостей операційної сумісності”, - заявив він.

Генерал-лейтенант Гарріджіан переконаний, що ухвалюючи рішення про закупівлю нової техніки, увага насамперед загострюється на аналізі тих бойових завдань, які будуть ставитися повітряним силам. Він впевнений, що дискусія щодо закупівлі нових літаків в Україні стосуватиметься саме цієї теми. 

“Що дає американський літак? Потенціал для операційної сумісності із США. Дуже легкої сумісності. І коли йтиметься про тактичне виконання (завдань - ред.), це дуже-дуже важливо. Це була б особливо важлива спроможність, на яку (Україні - ред.) варто звернути увагу у процесі вибору опцій”, - підсумував він.

Раніше президент аналітичного центру Jamestown Foundation (США) Глен Говард розповів, що знає про розмови щодо можливої зацікавленості України у придбанні американських винищувачів F-15 і вважає, що такий крок був би суттєвим посиленням стратегічного партнерства з Україною з боку США.

Наші інтереси: 

Військова довгострокова співпраця України зі США.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Визначаємо формування прекрасних світів! (Джерело Повноти)

Перехід-IV, або палінгенезія: сім кроків до Homo triplex і універсальної нації нового циклу

Добра Новина дає дороговказ для заснування нового світу та переходу в режим керованої молодості – «вічного життя», по-науковому – біологічного безсмертя. Починати треба вже сьогодні, а діяти...

Останні записи