Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

КСУ визнав конституційним закон про перейменування УПЦ МП

Категорія:

Світ:

Спецтема:

27 грудня на пленарному засіданні Конституційний Суд України ухвалив Рішення у справі за конституційним поданням 49 народних депутатів України щодо відповідності назви релігійної організації, яка входить до структури або є частиною релігійної організації, керівний центр якої знаходиться за межами України в державі, що законом визнана державою-агресором і яка веде війну проти України.

Про це йдеться на сайті Конституційного суду України.

Закон зобов’язав релігійні об'єднання відображати належність релігійної організації за межами України, до якої вона входить шляхом обов’язкового відтворення у своїй назві повної статутної назви такої релігійної організації.

При ухваленні рішення Конституційний суд керувався рішенням Європейського суду з прав людини у справі Ільїн та інші проти України, де зокрема зазначено: „сам факт того, що держава вимагає від релігійної організації, що бажає бути зареєстрованою, узяти назву, яка унеможливлює введення в оману вірян та суспільство загалом і завдяки якій є можливим її відрізняти від уже наявних організацій, у принципі, можна вважати виправданим обмеженням її права вільно обирати свою назву“.

У січні 2019 року Міністерство культури визначилося з церквами та релігійними об'єднаннями Української православної церкви Московського патріархату (УПЦ МП), які мають змінити свою назву згідно із законом.

Але в УПЦ МП заявляють, що їхній центр у Києві, а не в Москві.

22 квітня Окружний адміністративний суд Києва (той самий Окружний адміністративний суд Києва, який нарешті ліквідували!) задовольнив заяву Московського патріархату про забезпечення позову у справі про скасовування наказу Мінкультури, згідно з яким УПЦ МП має внести зміни до назви.

З 2014 року в церквах УПЦ МП виступали проти України. Петро Бурковський розповів про те, що в Києво-Печерській Лаврі цілком можливо знаходяться російські диверсанти та шпигуни. Детальніше:

 

Наші інтереси: 

Нарешті почали називати речі своїми іменами. Невже потрібна була війна для цього? Нагадаю, рівно чотири роки тому депутат Верховної Ради України Олексій Гончаренко закликав парламентарів розглянути законопроекти щодо врегулювання питання назв церков.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи