Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Країни НАТО почали військові навчання поблизу кордонів з Білоруссю та Україною

Категорія:

У Литві – Iron Wolf, у Польщі – Puma. Країни НАТО одночасно проводять цілу низку маневрів. Інформація щодо складу сил, легенди навчань та напрямів вкрай обмежені.

 

22102202.jpg

Фото з навчань IronWolf (Lietuvos ginkluotosios pajėgos)

Зокрема, Iron Wolf, які проходить у Литві, окрім Литовських збройних сил, беруть участь дев'ять інших країн НАТО, зокрема, Німеччини, Норвегії, Великобританії та США, до них залучено близько 3,5 тисячі бійців та 700 одиниць техніки, пише Defence Express.

Район маневрів визначений як Пабрад всього у 10 км від кордону з Білоруссю на північний схід від Вільнюсу. З оглядну на наявні фото відпрацьовуються дії механізованих з'єднань у лісах.

БМП CV90 у лісах поблизу Білорусі (NATO eFP Battlegroup Lithuania)

Окрім того, увагу приділено діям у міській забудові, про що говорять фото з тактичної обстановки, які були опубліковані бойовою групою НАТО.

Цікаво, що ці навчання мають уточнену назву Iron Wolf 2022-II через те, що Iron Wolf 2022-I пройшли ще у травні.

Паралельно з цими навчаннями у Польщі, у районі Жешува, який став важливим логістичним хабом для передачі озброєння Україні країнами НАТО, проходять навчання Puma. Відносно них також є певна розбіжність через те, що маневри під цією назвою пройшли у Польщі у березні, а потім ще й наприкінці травня.

Зараз у маневрах під цією самою назвою беруть участь, окрім армії Польщі, ще й армії Словаччини, Чехії та Угорщини, а також деякі підрозділи з Великої Британії та США. Масштаб цих маневрів не розголошується. Але міноборони Польщі повідомило про пересування значної кількості військової техніки у ночі з 22 на 23 жовтня на полігон у Нова Демба.

При цьому окремим елементом навчання є сам марш, який буде проходити через Жешув з метою відпрацювання руху в умовах щільної міської забудови. Також відомо про участь підрозділів 18-ої механізованої дивізії Війська Польського.

Нагадаємо, що США несподівано розгорнули 2-у бригаду 101-ої десантної дивізії поряд з кордоном України у Румунії, яка зараз також проводить активні навчання спільно з румунською армією. Таким чином країни НАТО одночасно проводять маневри на своєму східному фланзі від Балтики до Чорного моря.

Наші інтереси: 

Схоже на те, що російсько-українська війна переростає в східноєвропейську війну за участю НАТО. Не треба було Лукашенку віддавати білоруську армію у підпорядкування Росії. Білорусь з Росією будуть розгромлені!

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи