Зображення користувача Оксана Колосовська.
Оксана Колосовська
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Корисні поради для власників собак

Якщо вам пощастило бути власником собаки, хочемо дати декілька корисних порад щодо догляду за твариною. 

Вакцинація собак обов'язкова. Проти сказу та комплексна.

Вчасно проведена вакцинація захищає Вашого улюбленця. Навіть, якщо тварина захворіє, хвороба пройде у легшій формі. 

Відсутність вакцинації у цуценят/кошенят може загрожувати життю, а іноді здоров'ю господаря. 

Сказ не лікується. Щеплення є обов'язковим.

Обробка від бліх та кліщів

Це ще одне важливе правило догляду за твариною. Для обробки тварин використовують різні засоби (спреї, краплі на холку, таблетки). Ветеринар проконсультує Вас з питання та допоможе підібрати засіб, що підходить саме Вашому улюбленцю. 

Слідкуйте за здоров’ям ротової порожнини!

Внаслідок неправильного харчування, відсутності або недостатнього догляду за ротовою порожниною відбувається утворення зубного нальоту. Він згодом мінералізується та перетворюється на зубний камінь. 

З перших днів привчайте улюбленця до чищення зубів. Спочатку тампоном марлі, а як звикне – щіткою. Головне – зчистити наліт з зубів. Якщо зубний камінь з'явився – проводиться санація ротової порожнини – чистка відкладень ультразвуком під загальним наркозом.

Слідкуйте за чистотою вух!

Чистити вуха потрібно лосьйонами і лише в міру необхідності – це називається гігієнічне чищення. Якщо між процедурами у вушній раковині збирається занадто багато забруднень, краще, показати вихованця спеціалісту – ветеринарний лікар (Львів).

Слідкуйте за чистотою очей!

Огляд очей тварини має бути щоденним. Зверніть увагу на відсутність/наявність виділень навколо очей, стан слизової оболонки, стан повік, стан самого ока. Якщо Ви помітили рясні виділення, почервоніння слизової оболонки, запалення чи почервоніння повік – негайно зверніться до ветеринарного лікаря. 

Для того, щоб підтримувати очі у здоровому стані, треба використовувати спеціальні засоби – лосьйони для очей. Протирати область навколо очей слід змоченою марлевою серветкою. Видаляти надлишки лосьйону необхідно чистою серветкою.

Небажане!

Використання вати, ватних дисків або паличок для очищення очей, оскільки волокна вати можуть потрапити на слизову оболонку ока, викликати подразнення, свербіж та дискомфорт у тварини.

Ось такі поради. Здоров’я Вашим улюбленцям! А якщо щось турбує чи здається Вам не звичним – мерщій до лікаря. Ми точно підкажемо, що робити. І нехай Ваші візити до ветклініки будуть лише профілактичними.

Консультація ветеринара

Відвідувати спеціаліста необхідно навіть, якщо Вашого вихованця нічого не турбує, він активний та грайливий, не проявляє агресію (симптом болю), має гарний апетит та не має проблем з туалетом. 
Ветклініка ДокторВет у Львові - це місце любові до тварин, дбайливого, професійного та уважного ставлення до собак котів, щуриків, шиншил і кроликів. Вас проконсультують щодо догляду за Вашим улюбленцем, а у разі необхідності проведуть діагностику та лікування тварини.

Наші інтереси: 

Домашні тварини.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи