Зображення користувача Оксана Колосовська.
Оксана Колосовська
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Корисні ідіоти: як європейські кліматичні екстремісти підживлюють російський порядок денний

Численні розслідування Insight News показали, що Росія активно підтримує активістів кліматичних радикалів та ініціативи зеленої енергетики в західних країнах, прагнучи зберегти залежність Європи від російського експорту нафти і газу.

Росія отримує вигоду від дій кліматичних груп

Просто подумайте, хто виграє від того, що Європа стає більш залежною від джерел енергії. Відповідь очевидна – Кремль, адже спустошення енергетичної безпеки ЄС і Великої Британії зміцнило ринкові позиції російського «Газпрому» та небезпечні геополітичні цілі Москви.

Напади радикальних кліматичних активістів   

Радикали здійснили цілу низку екологічних демонстрацій, приклеїли руки до рам картин відомих майстрів Франсіско де Гойї, Ван Гога, Клода Моне, кинули шоколадний торт у воскову статую короля Чарльза III. Жорстокі напади на твори мистецтва в Європі нагадують про російську жорстокість в Україні під час війни, що триває.

Канцлер Німеччини Олаф Шольц рішуче засудив напади, здійснені на знак протесту проти кліматичного саміту COP27. Закликав активістів не наражати на небезпеку життя інших людей після того, як вуличний протест групи Letzte Generation не дозволив рятувальникам дістатися до місця аварії.

Як фінансуються екологічні групи?

Фонд Climate Emergency Fund був заснований у Каліфорнії у 2019 році та вже надав мільйони доларів на підтримку організаціям по всьому світу. Фінансування здебільшого отримують об’єднання, які мають на меті використання акцій громадянської непокори для привернення уваги до проблеми зміни клімату. Ще у 2017 році конгресмени США закликали до подальшого розслідування зв'язку між цими спонсорами та Росією.  

Тактика «кліматичного протесту» в США

Протягом багатьох років уряд США розслідував російські фінансові зв'язки з екологічними організаціями, які виступають за припинення видобутку викопного палива в США, закриття ділянок гідророзриву пластів і трубопроводів на шкоду американським споживачам.

Комітет Конгресу США стверджував, що Росія фінансувала впливові екологічні групи та використовувала соціальні мережі для підтримки противників трубопроводу Dakota Access. Комітет стверджує, що Москва намагається зробити «корисних ідіотів» з мимовільних екологічних груп для просування власного геополітичного порядку денного. 

Корисні ідіоти чи справжні активісти?

Ці екологічні групи з'явилися на перших шпальтах газет під час повномасштабної війни Росії проти України. Британська екологічна група Just Stop Oil заснована в лютому 2022 року та провела кілька акцій протесту. Німецький кліматичний рух Letzte Generation заснований лише наприкінці 2021 року. 

Весь світ побачив, що путінський режим використовує свої енергетичні ресурси як інструмент політичного впливу та політичну зброю. Коли радикальні екологічні групи діють, навмисно чи ненавмисно на користь Москви, вони більше не можуть представляти себе справедливими охоронцями екології.  

Джерело: https://insightnews.media/putins-useful-idiots-how-european-climate-extremists-are-fuelling-russias-agenda/ 

Наші інтереси: 

путінський режим використовує свої енергетичні ресурси як інструмент політичного впливу та політичну зброю.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи