Зображення користувача Володимир Щербина.
Володимир Щербина
  • Відвідувань: 14
  • Переглядів: 16

Корупціонери Байдени: інтерв’ю колишнього генпрокурора України Віктора Шокіна на FoxNews

Категорія:

Спецтема:

У суботу, 26 серпня 2023 року, на телеканалі FoxNews вийшло інтерв’ю колишнього генерального прокурора України Віктора Шокіна. Те, що він розказав, добре відомо читачам «Народного Оглядача», бо ми вже неодноразово зачіпали цю тему. Але схоже, що для багатьох американців це дійсно відкриття.

20230827biden.jpg

Гантер і Джо Байдени

Про що йшла мова. Насамперед про ситуацію, коли віцепрезидент США Джо Байден примусив Президента України Петра Порошенка звільнити генпрокурора України. Він використав своє службове становище, щоб допомогти сумнівному бізнесу свого сина Гантера Байдена.

Отже, як це було.

Після Революції Гідності власник фірми Burisma, колишній міністр в уряді Януковича Микола Злочевський придумав «безпрограшний хід», як захистити свій бізнес. Для цього він запросив до ради директорів фірми сина віцепрезидента США Гантера Байдена разом із його діловим партнером Девоном Арчером. Для того, щоб Гантер домовлявся зі своїм батьком про допомогу у захисті фірми. Це було потрібно ще й тому, що фірма серед іншого незаконно видобувала, продавала та використовувала природний газ. До речі, для «захисту» фірми Злочевський залучив ще низку впливових людей, але зараз ми говоримо саме про родину Байденів.

За якийсь час генеральна прокуратура України почала розслідувати діяльність фірми Burisma. І це, до речі, сталося ще до призначення Віктора Шокіна генпрокурором.

Наприкінці 2015 року над Burisma згустилися хмари, і виконавчий директор фірми Вадим Пожарський написав електронного листа Гантеру Байдену, Девону Арчеру та їх партнеру Еріку Шверіну. Мова йшла про роботу з лобістською фірмою Blue Star Strategies. «Кінцевою метою» угоди з Blue Star Strategies було закриття «будь-яких справ/переслідувань проти Миколи [тобто Злочевського] в Україні».

«Сфера роботи також має включати організацію візиту ряду широко визнаних і впливових нинішніх і/або колишніх політиків США в Україну в листопаді з метою проведення зустрічей і надання позитивного сигналу/повідомлення підтримки Миколи українським вищим посадовим особам з кінцевою метою закрити будь-які справи/переслідування Миколи в Україні», – продовжив Пожарський.

Незабаром керівництво фірми зібралося на нараду в Дубаї, де Злочевський попросив Гантера «подзвонити у D.C.» (тобто в округ Колумбія). Гантер подзвонив татові й повідомив, що домовився з ним і все буде вирішено.

Незабаром Джо Байден приїхав з візитом в Україну. І на переговорах з Президентом Порошенко серед іншого висунув вимогу звільнити генпрокурора Шокіна. Бо якщо цього не буде зроблено, то Байден зупинить надання Україні 1 млрд. доларів допомоги, яку виділив Конгрес.

Розгублений Порошенко спробував заперечити. Мовляв, ці гроші виділив Конгрес, і Президент Обама вже пообіцяв їх Україні. На що Джо Байден сказав: подзвоніть Президентові та запитайте. Я ще 6 годин буду в Україні, і якщо за цей час ви не розв'яжете це питання, то я зупиняю надання Україні допомоги в 1 млрд доларів.

В результаті генерального прокурора було відправлено у відставку, розслідування по Burisma призупинено, а Україна отримала так необхідну допомогу.

Після усунення Шокіна продемократівська газета The New York Times повідомила, що Шокіна критикували в Україні за те, що він не переслідував чиновників, бізнесменів і законодавців за корупцію. Уряд США повідомив, що Шокін недостатньо робить для боротьби з корупцією, яка поширилася по всій Україні.

Коли в очікуванні нинішнього інтерв’ю з Віктором Шокіним журналісти FoxNews звернулися до адміністрації Байдена за коментарем, то отримав відповідь від речника Білого дому Яна Семса:

«Роками ці неправдиві твердження розвінчувалися, і незалежно від того, скільки ефірного часу їм надасть Fox, вони залишаться неправдивими. Fox дає платформу для цієї брехні колишньому українському генеральному прокурору, чию посаду його власний заступник назвав «розсадником корупції», викликаючи вимоги щодо реформ не лише від тодішнього віцепрезидента Байдена, але й від американських дипломатів, міжнародних партнерів та сенаторів-республіканців, таких як Рон Джонсон».

Можна було б повірити цим словам речника Білого Дому, але ж у 2018 році Джо Байден, впевнений у своїй безкарності, сам розказав цю історію на одній конференції. Розказав в мікрофон, на камери. Само собою, він не казав про Burisma, а розказав, як висунув Порошенкові ультиматум і вимагав зняти з посади цього «сучого сина». Бо інакше він зупинить 1 млрд американської допомоги Україні.

Комітет з нагляду Палати Представників конгресу США під час розслідування цієї справи знайшов, що після звільнення Віктора Шокіна Гантер і Джо Байдени отримали по 5 млн доларів від Burisma. Гроші йшли обхідними шляхами через підставних осіб та фірми-прокладки, і як хвалився Злочевський – знадобляться десятки років, щоб це відстежити. Проте комітет з нагляду вирахував ці обхідні шляхи.

На одному зі слухань в Конгресі, яке розглядаю цю справу, колишня помічниця держсекретаря з питань Європи та Євразії Вікторія Нуланд та колишня помічниця помічника держсекретаря з питань Європи та Євразії Бріджит Брінк стверджували, що Віктора Шокіна було звільнено через корупцію. І… барабанний бій, тому що він «не тільки не займався справою Burisma, він відповідав за захист тих, хто сприяв припиненню справи».

Однак коли Шокіна запитали про повідомлення в ЗМІ та заяви про його ймовірну корупцію, він відповів, що жодного прикладу не було наведено. Він додав, що не має достатньо грошей, щоб подати до суду на ЗМІ за наклеп.

«Я був би вдячний, якби будь-яке з цих дуже поважних видань навело хоч один випадок або один приклад моєї особистої корупції чи будь-якого злочину, який я нібито вчинив», — сказав Шокін Fox News. – «Після того, як мене звільнили, ніхто, включаючи Джо Байдена, не цитував, не згадував і не надавав жодних прикладів моєї корупції чи будь-якого правопорушення, яке я ймовірно вчинив».

А на завершення інтерв’ю Шокін заявив, що своїми діями в Україні Байден завдав шкоди репутації Америки за кордоном.

«Нема сумнівів, що його дії завдали шкоди репутації США в Україні. Це загальновідомо», – сказав він. – «Усі знають, що саме завдяки діям Джо Байдена Росія змогла претендувати на Крим, не зробивши жодного пострілу, що, звісно, призвело до повномасштабної війни, яка зараз триває».

Шокін не уточнив, як дії Байдена сприяли швидкому захопленню Росією Криму у 2014 році. Згідно з повідомленнями про реакцію Білого дому на вторгнення, Байден закликав тодішнього президента Обаму надіслати Україні летальну зброю, але його відхилили. У Білому домі зазначили, що Шокін вступив на посаду після захоплення Росією Криму.

От тільки тут я знову більше довіряю словам Олександра Турчинова, який розказав, як у 2014 році Байден відкритим текстом казав йому, що якщо Україна зробить хоч один постріл в Криму, то він (тобто Байден) так все представить світові, наче саме Україна є агресором.

Наші інтереси: 

Корупція має бути покарана.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Олена Каганець.
0
Ще не підтримано

Дякую за цю статтю, бо ж багато хто не розуміє, що насправді відбулося з тією Бурісмою і сином Байдена. Але вражає, як ця демократична правляча верхівка бреше! Вони просто називають біле чорним, а чорне білим!

Коментарі

Зображення користувача Олена Каганець.
0
Ще не підтримано

Дякую за цю статтю, бо ж багато хто не розуміє, що насправді відбулося з тією Бурісмою і сином Байдена. Але вражає, як ця демократична правляча верхівка бреше! Вони просто називають біле чорним, а чорне білим!