Зображення користувача Оксана Колосовська.
Оксана Колосовська
  • Відвідувань: 5
  • Переглядів: 6

Коротко, але все, що потрібно знати про фарби для малювання: види, властивості, застосування

Для тих, хто вирішив стати на стежку творчості, розмаїття матеріалів та пристосувань для малювання може вразити. Вибрати потрібне і так, що «до душі» буває складно, адже фарби для малювання — це не просто рідина, яку можна розмазати на папері чи полотні. Це цілий світ кольору та виразності, який дозволить художнику втілити свої ідеї у життя. Тож перед тим, як почати гугл-пошук «фарби акрилові художні купити», — дочитайте статтю до кінця, щоб точно переконатись, що саме це вам потрібно, адже далі буде про різні види фарб, їх властивості та застосування.

Види фарб для малювання

На ринку існує безліч різновидів фарбувальних матеріалів для творчості, і кожен має свої особливості. 

Найпопулярніші види фарб, що використовуються майстрами, наступні:

  • Акрилові
    Властивості: швидко сохнуть, мають яскраві кольори та добре тримаються на багатьох поверхнях, в тому числі — папір, полотно, дерево та тканину.
     
  • Олійні
    Властивості: мають багатий колір та глибину, дозволяючи створювати живописні шедеври. Олійні фарби повільно сохнуть, що дає можливість змішувати їх на полотні та створювати плавні переходи кольорів.
     
  • Акварельні
    Властивості: вони відомі нам усім з дитинства — фарби мають тенденцію розтікатися на папері, створюючи ефектні акварельні плями. Можуть бути транспарентними або насиченими, залежно від кількості води, яку ви використовуєте для розведення.
     
  • Темперні
    Властивості: вони теж створені на водяній основі і тому швидко сохнуть. Фарби такого типу ідеально підходять для створення малюнків на дошці або папері та дають насичені кольори.

Властивості фарб для малювання

Кожен різновид фарб має свої властивості, які роблять їх унікальними та дозволяють художникам вибирати саме той варіант, який найкраще підходить для їхніх творінь. 

На які властивості фарб для малювання слід звернути увагу перед вибором:

  • Пігментність — це яскравість та насиченість кольору.
  • Прозорість або непрозорість — залежно від типу фарби, вона може бути прозорою або непрозорою.
  • Висихання — швидкість або повільність висихання фарби на полотнищі.
  • Можливість змішування — не всі фарби гарно змішуються між собою, що може бути важливим для отримання нових кольорів та відтінків.

Застосування фарб для малювання

Малювати можна не лише на папері чи полотні. Фарби для малювання і фантазія художника, помножена на вправність рук та правильний вибір матеріалів — це найрізноманітніші творіння, що оточують нас повсюдно і дійсно роблять цей світ прекраснішим, а життя — радіснішим. Образотворче мистецтво здатне творити чудеса — від декорування предметів або навіть стін до масштабних муралів. 

Мурал «Берегиня». Київ, Майдан Незалежності
Мурал «Берегиня». Київ, Майдан Незалежності

Фарби для малювання дозволяють художникам виражати свою індивідуальність та створювати щось унікальне. Кожен вид фарби має свої переваги та недоліки, і вибір матеріалу для малювання залежить від вашого стилю, техніки та особистих уподобань. 

Ще вагаєтесь і не знаєте з чого почати? Завітайте до спеціалізованого магазину, консультанти якого допоможуть підібрати матеріали для створення саме вашого майбутнього шедевру.

Де купити найкращі фарби

CANS.COM.UA є одним з перших українських інтернет-магазинів, спеціалізованих на широкому асортименті товарів для графіті, стріт-арту та інших творчих видів діяльності. 

В асортименті — продукція провідних світових виробників, а саме бренди MONTANA COLORS, MONTANA CANS, MOLOTOW, LOOP COLORS, KOBRA, IRONLAK, NBQ PRO, DOPE, CLASH, GROG, STYLEFILE, TOUCH, SMASH INK, POTENTATE, ON THE RUN, PANIK, POISON, JUNOBO та інші. Все це призначено для розвитку вашого таланту та креативного зростання. 

Відкрийте для себе світ фарб для малювання та творіть!

Наші інтереси: 

Матеріали для творчості.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи