Зображення користувача Улько Коломийський.
Улько Коломийський
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Коротенька історія

Коротенька історія.

В кінці року 2013 до мене підійшов сусід - художник, який змалював мені картину "Галар" Йому потрібно було позичити невелику суму грошей. Звичайно, я йому позичив, бо його картина принесла мені багато користі, і вважаю, що автор будь-якої цінності, як інтелектуальної, так і матеріальної, назавжди зв`язаний зі своїм творінням. І вважаю, що в разі позитиву між користувачем речі і автором, ефект дії цінності збільшується, а в разі негативу блокується, або й взагалі стає негативним. Тому варто бути щедрим, власне я й заплатив йому за картину більше ніж ми домовлялися.

   Щось він забарився з поверненням грошей, і одної ночі я подумав, що в цьому році виповнюється 200 років з дня народження Тараса Шевченка, і що до цієї дати замовлю в художника його портрет. А потім подумав, що простий портрет, який висить в кожній школі і не тільки, якось банально. І згадав, що в дитинстві до 6 років ми з татом, мамою і старшою сестрою жили в маминих батьків, в маленькій кімнатці (квадратів з 10) і спали на одному дивані та прикладеній до нього лавочці з матрацом біля стіни, на якій спав я. І щоб я заснув, коли був маленький, то тато "виганяв" маму з сестрою і співав мені "Реве та стогне Дніпр широкий". І я подумав, що краще замовити Шевченка на тому фоні. Потім через декілька днів підходить до мене художник і каже , що почав малювати для мене картину, від якої я не зможу відмовитися ,"козак на коні". Я подумав :"Ех,"накрився" мій Шевченко". Пізніше сказав йому, щоб козак був подібний на мене.

А потім подумав, що за Китайським гороскопом 2014- рік коня(сьогодні я уточнив що синього і розпочнеться 31січня). І  подумав, що картина буде надихати мене бути на коні цілий рік і не тільки. А 5 січня в неділю мій начальник попросив мене вийти на роботу. Після роботи я побачив біля новорічної ялинки чудового, великого, білого коня, його так і звати Білий, і я вирішив трішки на ньому поїздити, щоб цілий рік бути на коні. Вартувало це всього 10 гривень. До цього я на коні сидів лише в дитинстві, а також мій дід Степан, або Ясько, як йому казали, був фірманом (простий, щирий чоловік, його всі поважали.) 

Так от, вчора приносить мені художник картину "козак на коні" і показує збірник малюнків, чи то Шевченка, чи то просто до його творів, я вже не згадаю, з яких він використав деякі елементи і намалював козака на фоні Дніпра. Супер ! Вийшло ще краще ніж я хотів, а в козакові можна угледіти і мене, і уявити молодого Шевченка в його мрії. Думаю що ця картина продукт творчості на лише художника, але і моєї, і Шевченка...  

П.С. Цікаво хто автор ідеї "Галара", і хто автор першого малюнку ?

 

 

 

   

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Улько Коломийський.
0
Ще не підтримано

Ніяк не можу видалити дублюючу статтю і виправити помилки. Пише вверху :"Синонім вже використовується."

Коментарі

Зображення користувача Улько Коломийський.
0
Ще не підтримано

Ніяк не можу видалити дублюючу статтю і виправити помилки. Пише вверху :"Синонім вже використовується."

Зображення користувача Миро Продум.
0
Ще не підтримано

Спробуйте тепер.

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!

Зображення користувача Улько Коломийський.
0
Ще не підтримано

Дякую! Тепер можу виправляти.
До речі, через те, що я пробую згідно статті "Зміни своє життя за 21 день" не скаржитись, не критикувати і не пліткувати, то подумав , що звернувся не правильно (якось ніби скаржусь), а треба було звернутись у формі прохання про допомогу або підказку , а взагалі, це дуже цікаво і корисно.

Зображення користувача Світ Зелений.
0
Ще не підтримано

А де подівся мій коментар?

#ВсеБудеДобре!
Бойовик, з'їдаючи в кущах смажену яєшню, вгледів профіль ґрунтознавця.