Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Коронавірус: Італія вже не може терпіти блокування. Починаються соціальні заворушення

Супермаркети Італії почали звертатися до поліції, бо люди крадуть їжу, щоб прогодувати себе. Терпіння перетворюється на відчай. Соціальні заворушення можуть стати новою проблемою Італії. З'явилися відео італійців, які у розпачі благають про допомогу, оскільки у них не вистачає грошей та їжі.

Надія і терпіння згасають, а економічні витрати стають сильнішими, пише Саллі Локвуд (Sally Lockwood), кореспондентка "Sky News" в Римі, і наводить приклад, як один чоловік в Апулії викликав поліцію після закриття банку, бо вони не змогли зняти пенсію його матері – єдиний їхній дохід. 

Напруга проявляється на півдні країни, зазначає Саллі Локвуд у своїй статті

По всій країні поширилося відео, як батько зі своєю маленькою дочкою звертався до прем'єр-міністра Італії, кажучи: "Ми вже 15-20 днів перебуваємо всередині і ми вже на межі".

Він показує на свою доньку, яка їсть шматок хліба, і каже: "Як і моя донька, інші діти через кілька днів не зможуть з'їсти навіть цього шматочка хліба. Будьте впевнені, ви пошкодуєте про це, тому що ми зробимо революцію".

В Палермо на Сицилії повідомляється про те, що люди почали красти, щоб прогодувати себе. В останні кілька днів у соціальних мережах були створені групи для організації нальотів на супермаркети.

До "Sky News" було надіслано відео чоловіка з Сицилії, який був зі зброєю і погрожував вбити. Мер Палермо сказав, що злочинні банди експлуатують людські труднощі та підбурюють до насильства. Він попереджає про соціальну надзвичайну ситуацію.

Ресурси людей вичерпується. Заощадження закінчуються. Соціально-економічні проблеми можуть призвести до вибуху. 

Прем'єр-міністр Італії Джузеппе Конте виділив 25 млрд євро для підтримки сімей та підприємств, постраждалих від закриття. Але дехто каже, що вони все ще чекають цієї допомоги. Інші не мають права на цю допомогу, тому що працюють неофіційно. В Італії велика частка економіки використовує готівкові кошти і незареєстрованих робітників, переважно на півдні країни.

Чим далі на південь – тим вищий рівень втрат та безробіття. В той час, як вірус не досяг такого рівню (як на півночі) на півдні Італії, голод і негаразди загрожують ще більшими проблемами, зазначається у статті.

Наші інтереси: 

Усвідомлювати наслідки карантину. Розуміти, що на нас чекає щось подібне і готуватися.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Теги: 
Італія
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи