Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Колишній головнокомандувач Сил НАТО в Європі згоден з тим, що постачання зброї з боку США повільне

Категорія:

А колишній спеціальний представник США з питань України Курт Волкер США пояснив, чому лендліз для України досі не запрацював. 

22081101.jpg

Філіп Брідлав

США намагаються обмежено поставляти озброєння Україні, аби продемонструвати, що не хочуть на пряму вступати у зіткнення з Росією, сказав Курт Волкер в інтерв'ю "Главком".

"Існує певна плутанина щодо лендлізу і повноважень президента, які зараз використовуються для надання озброєнь Україні. Конгрес звертається до адміністрації й каже: ви можете витратити до $20 млрд на військову допомогу Україні. Це означає, що озброєння можна взяти із запасів США, закупити у промисловості або використати програму іноземного військового фінансування і потім надати їх Україні. Тому це дуже гнучкий інструмент, щоб дозволити Україні отримати доступ до оборонної продукції чи озброєнь. Ми використали лише $8 млрд з 20 млрд тому залишається ще 12 млрд", – пояснив Волкер.

Адміністрація Байдена намагається обмежено поставляти озброєння і показати, "що ми не хочемо на пряму вступати у зіткнення з Росією, що ми не є частиною конфлікту". Волкер вважає, що це – помилковий і неправильний підхід, проте сподівається, що ситуація зміниться й адміністрація Байдена все-таки зробить ставку на швидку перемогу України.

А Філіп Брідлав, відставний генерал та екс-головнокомандувач Сил НАТО в Європі, звинувачує Захід у "відчайдушному прагненні зупинити війну санкціями, а не зброєю".

"Ми обіцяли надати Україні все, що їй потрібне, але ми не робимо цього. Дуже багато ідей та гіпотез, у чому мотив такої нашої поведінки. Я не знаю, які з них вірні, але ми бачимо те, що бачимо, – поставки недостатні. Західний світ стурбований зростанням та розвитком цієї війни, і він відчайдушно хоче зупинити конфлікт санкціями, а не зброєю. Можливо, це – та важлива причина, через яку західний світ та США зокрема досі не дають Україні те, що їй потрібно, щоб виграти війну та викинути російські війська за межі країни. Це поки що єдине, що для мене пояснює, чому ми досі не поставляємо зброю в Україну належним чином, а робимо це надзвичайно повільно", – сказав Філіп Брідлав в інтерв'ю НВ.

Sean Householder - The Warrior Song

Нагадаємо, раніше ми вже писали, що перемога України буде в жовтні – і вона буде масштабною, яскравою й переконливою. Про це у статті «Війна в Україні як елемент піар-кампанії корпоративних психопатів» (+аудіо).

Наші інтереси: 

Стежимо за ходом війни. Дивно, що аналітики не розуміють справжні причини затримки зброї, а саме підготовку до виборів у Конгрес США 8 листопада 2022 року.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Ласкаво просимо до церкви програмістів Aryan Softwerk

Стартап Aryan Softwerk запрошує ІТ-фахівців спільноти Народний Оглядач до освоєння ринку самоорганізації арійських церков

Метою «церкви програмістів» Aryan Softwerk є колективне досягнення Царства божого шляхом розробки софту для самоорганізації шляхетних духовних демосів – арійських церков. Розробка церковного софту –...

Останні записи