Зображення користувача Чарльз Бейл.
Чарльз Бейл
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Кодування від алкоголізму

До клінічного протоколу лікування алкогольної залежності рекомендовано включати медикаментозне кодування, яке усуває потяг до спиртного, поки діють ліки. Це дозволяє пацієнту згенерувати нове уявлення про здоровий спосіб життя, звикнути до критичного мислення по відношенню до вживання алкоголю та впевнено набути корисних звичок.

Усвідомлений намір відмовитись від спиртного та повернутись до нормального соціального життя – важлива умова позитивного результату. В наркологічному центрі «Ренесанс» ми здійснюємо кодування різними методами та надаємо психологічну підтримку.

Принцип дії

Кодування – це введення до організму активної речовини, яка змінює певні фізіологічні процеси. Препарат діє протягом визначеного часу. Після завершення строку дії активна речовина виводиться з організму природним способом. Залежний залишається без медикаментозної підтримки, але з опанованою навичкою протистояння потягу до спиртних напоїв.

Важливо розуміти, що потяг до вживання алкоголю не зникає автоматично після кодування. Препарати, які введенні до організму, ніби надають відстрочку за рахунок:

• впливу активної речовини на печінку - позбавленню її здібності виробляти ферменти, які перетворюють етанол у продукти, безпечні для людини. Тому, коли закодований спробує вжити алкоголь, він отримає отруту в чистому вигляді, яка призведе до абстинентного синдрому, але більш інтенсивного. Відсутність задоволення, ейфорії, що і приваблює залежного, призводить до відмови від алкоголю.

• впливу активної речовини на мозок, на ендорфінові рецептори, які надають людині здібність відчувати задоволення. Принципово інша зона впливу, але мета та сама – не дозволити пацієнту отримати задоволення, що зазвичай забезпечується етиловим спиртом. Замість ейфорії пацієнт буде мати негативній досвід, який можна порівняти з похміллям.

Кодування добре переноситься організмом. Застосовується на будь-якому етапі залежності без категоричних протипоказань (серед обмежень: значний розлад психіки, алергія).

Особливості процедури

З моменту останнього прийому спиртного до введення бар’єрного препарату має минути близько тижня (точний час визначає лікар). Блокатор, заснований на активній речовині Дисульфірам, водиться внутрішньовенно, а заснований на Налтрексоні – внутрішньом'язово. Також, можлива імплантація капсул «Торпедо» або «Еспераль» під лопатку. Майже ті ж самі блокатори, але вони забезпечують більш рівномірну стабільну дію. Вибір методу залежить від індивідуальних особливостей пацієнта, його історії хвороби та уподобань.

Строк дії ін’єкції залежить від обраного препарату та методу введення. Ефект від уколу минає через місяць. Лікар призначає його знову. Дія капсули більш довга – від 5 до 18 місяців.

Протягом кодування пацієнт продовжує спілкуватись з психологом задля корекції його ставлення до алкоголю.

Кодування – ефективний та безпечний метод лікування алкоголізму. Наші спеціалісти виконують процедуру з урахуванням індивідуальних потреб.

Наші інтереси: 

.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи