Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Книга Двох Тисячоліть. Відповідь гламурній попсі щодо конкурсу «Книга року Бі-Бі-Сі 2006»

Попса — це не учасники конкурсу. Попса — це ті, що оцінювали книги і викидали їх з конкурсу, не називаючи причин. Я просто кажу, що книга Каганця була там нечесним лідером — як було б нечесно вовкові потрапити до курчат! Вагові категорії абсолютно різні!
На адресу людей, які ЗРОЗУМІЛИ, про що йдеться у книзі Каганця, ми вичитуємо вражаючу унісонність зневажливих висловів! Це вам і «расисти», і «арійська маячня» і експертне Юрія Виничука — «фантасмагорії типу Каганця». Я вже казав і ще раз повторю «маячня — це те, що не умістилося в обмежені голови обмежених людей». Ви і ті, чий бік ви так героїчно обстоюєте, вважаєте, що у книзі Каганця змісту немає, що то «арійська маячня», ваші ж опоненти (включно зі мною) вважають, що зміст Є! Що його ви просто не бачите, затуливши собі очі полудою обсміювання ярликів, які ви ж самі нам понавішували!

А тепер... Ви кажете — змісту нема («маячня і фантасмагорії»), а вам кажуть — зміст Є. Питання: чи можна побачити зміст там, де його немає? А якщо його таки побачено, то чи це не значить, що зміст там таки Є?

Виходячи із наведеного, чи ви персонально не пристали до натовпу унісонних заздрісників-а-тому-принижувачів, які в один голос намагаються перекреслити той факт, що зміст у творі таки Є?! Зміст значно ширший, ніж у всій тій модерній літературці, яка мусолить повсякденщину у модний і не модний штиб!

Чи мо' проблеми, про які говориться у «Пшениці без куколю», дешевші і дрібніші, за ті, які ви вичитали у книгах інших конкурсантів? У Каганця йдеться про ПІДТАСОВКУ тисячоліть! Про вживлену НЕПРАВДУ, яка вкорінилася за минуле тисячоліття! Що ви можете поставити бодай поруч?? Ця книга — відкриття (або, якщо в це не вірити, то «гіпотеза, ПРЕТЕНЗІЯ на відкриття») НЕЙМОВІРНОГО значення!! Що з творів... та будь кого з конкурсантів Ви можете поставити бодай близько за значенням??

Попса — це не учасники конкурсу (хоча, не виключено, що і там без неї не обійшлося)... Попса то все оцінювала і щось відкидала з конкурсу, не називаючи причин. Я просто кажу, що книга Каганця була там нечесним лідером... Як було б нечесно вовкові потрапити до курчат! Вагові категорії — абсолютно різні!

Я не літературознавець — цю справу лишу професіоналам. Але моє ставлення до книжок вже не має значення, коли конкурс проведено нечесно! Допустили Каганця із самого початку — вибачайте, перший приз — на стіл! Треба було мати на увазі, хто на ринзі! Якщо не розділили за ваговими категоріями — дивіться тепер на м’ясорубку! Якби на ринг вийшов Кличко В. і Кличко В. з одного боку і я (та навіть з вами разом) з іншого... А потім нам з вами присудили перший приз за суперовий бокс... Ще й звинуватили б Кличків у неправильності! Чесно би було? Чи не обурювалися би прибічники Кличків? Якщо вже до рингу допущено гігантів — значить результат наперед відомий! Хочеш, щоб результат був невідомий заздалегідь — не допускай тих, хто за ваговою категорією у сотні разів обскакує загал!

Якщо Каганець подавав свою книгу на конкурс — злукавив, або сподівався, що будуть брати участь такі самі потужні речі («книжка року» — все ж не «хухри-мухри»)! Якщо один із його читачів подав, і книгу було допущено — то взагалі ані йоти лукавства за душею!.. Але однозначно — «експерти» можуть називатися так тільки в лапках!! Бо маючи список, представлений до конкурсу, мали б оцінити, ЩО тут навіть порівнюватися не може з іншим! Вони так не зробили — «експерти»! — і ці лапки — вічне їхнє тавро!

Розмова у даній темі про тексти навіть не ведеться! Йдеться про нечесність конкурсу... Я бачу тут «вхід для своїх» і «вихід для НЕ своїх»! Ті, кого внаслідок подвійності стандартів і недолугості «експертної ради» пропихано — заручники цього бруду... На жаль, вони самі того не бажаючи, — у тій багнюці, яку розвели НЕ автори, а «експерти»! Їхні тексти вже не мають значення... За них мені просто по-людськи прикро!

Дописувач під ніком «Олекса Дер» в дискусії на сайті Майдан

* * *

Відповідь дописувача з ніком «Майстер»

Пане Дер!

Гарно ви все розписали. Може, знадто емоційно, але правильно. Я не знаю, хто подавав книгу Каганця на конкурс і навіщо. Це ж справді неможливо порівнювати. Книга, яка може змінити хід історії, яка може змести з планети юдохристиянську облуду, Книга Двох Тисячоліть — і в продажному корумпованому конкурсі якогось там загумінкового радіо, якого ніхто не слухає. Це ніби... Ніби цариця Клеопатра пішла на промисел разом з немитими "дєвочками" з Окружної. До речі, що там перемогло? Черговий карподереш Таня Малярчук, либонь?

-------------------------------------
В тему:

Майже третину інтернет-аудиторії Бі-Бі-Сі складають расисти

Яничарам з Бі-Бі-Сі та їхнім гламурним «експертам» в Украйні і не в Украйні моє дружнєє посланіє

«Книга року 2006»: антиреклама Бі-Бі-Сі за гроші Бі-Бі-Сі

Книга Андруховича вилучена зі списку фіналістів конкурсу «Книга року Бі-Бі-Сі 2006». Хто наступний?

Світлана Пиркало (Бі-Бі-Сі) стверджує, що фальсифікація півфіналу конкурсу була здійснена з ідеологічних причин

Помер ще один міф – про правдивість Бі-Бі-Сі

“Підрахуї” на Бі-Бі-Сі

Фіналіст конкурсу “Книжка року Бі-Бі-Сі 2006” Отар Довженко звинувачує технічну службу Бі-Бі-Сі в некомпетентності

Перукар для українського вовка, або навіщо Андрухович принижує Україну?

Інша література

Дискусія про конкурс на сайті Майдан

Продовження дискусії на сайті Майдан

Фальсифікація в прямому ефірі. Аудіозапис півфіналу Бі-Бі-Сі 1 грудня 2006 року:
Частина 1
Частина 2

В тему: 
Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи