Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Кліматологи знищили дані про глобальне потепління. Ще один глобальний лохотрон?

Світ:

Британські кліматологи зізналися, що знищили дані про глобальне потепління. Це означає, що інші вчені не в змозі перевірити основні розрахунки, щоб показати довгострокове підвищення температури за останні 150 років.

Вчені з університету Східної Англії (Центр з вивчення клімату) визнали, що викинули велику частину даних про кліматичну ситуацію, залишивши лише оброблені результати.

Це означає, що інші вчені не в змозі перевірити основні розрахунки, щоб показати довгострокове підвищення температури за останні 150 років, повідомляє The Times.

Дані були зібрані з метеорологічних станцій по всьому світу. Отримані цифри було збережено, а оригінали даних з усіма деталями - які містилися на паперових і магнітних стрічках - було викинуто на смітник. У такий спосіб науковці вирішили заощадити місце, коли переїздили до нового офісу.

За даними журналістів, важливу інформацію було знищено у 1980-х роках, коли глобальне потепління не розглядалося як першочергова загроза для людства.

За останніми даними, які використовуються для створення баз даних, Земля нагрілася на 0,8 градусів за Цельсієм за останні 157 років.

Науковці вважають, що це підвищення температури є "однозначним" і пов’язане з викидами парникових газів, зумовлених діяльністю людини.

Однак останнім часом репутація Центру з вивчення клімату доволі сильно похитнулася. Це сталося після того, як невідомі хакери зламали електронну поштову скриньку центру і оприлюднили внутрішнє листування вчених.

Так, в одному з листів кліматолог Філ Джонс заявляв, що за допомогою деяких хитрощів йому вдалося приховати деяке зниження температури.

Тож скептики вважають, що вчені морочать голову і приховують те, що насправді нема жодного глобального потепління.

Наші інтереси: 

Розпізнавати глобальні афери дітей диявола, тобто нахабних брехунів. 

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Теги: 
афери
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи