Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Кіберполіція Харківщини затримала 17-річного юнака, який створив ще одну копію «Дії»

Світ:

Харків’янин розробив сайт, який із мобільного телефону виглядав як застосунок «Дія», а користувачі на платній основі мали змогу створити будь-який документ – від паспорта до COVID-сертифіката.

Про це повідомляє пресслужба Кіберполіції.

Діяльність 17-річного юнака викрили співробітники управління протидії кіберзлочинам у Харківській області спільно зі слідчим управлінням обласної поліції та у співпраці з Мінцифрою.

На віддаленому сервері він створив сайт, який із браузера мобільного телефону виглядав як державний застосунок «Дія». За умови передплати юнак надавав користувачам посилання на свою розробку через бот у месенджері, а ті власноруч могли створити підробні документи.

Крім цього, вебплатформа генерувала підробний QR-код, який після сканування навіть демонстрував сторінку його успішної валідації. Підписка на сервіс коштувала 200 гривень. Також за 200 гривень користувачі мали можливість згенерувати фейковий паспорт громадянина України, фіктивний COVID-сертифікат вартував 300 гривень, а посвідчення водія – 100 гривень.

У боті харківського юнака авторизувалися понад 20 тисяч користувачів. Наразі його заблоковано, а кіберполіція встановлює осіб, котрі безпосередньо використовували підроблені документи.

Під час санкціонованого обшуку вилучили жорсткий диск, смартфони та банківські картки. Наразі продовжуються слідчі дії в межах кримінального провадження за ч. 1 ст. 325 (Порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним хворобам та масовим отруєнням) Кримінального кодексу України. Максимальне покарання, яке може загрожувати зловмиснику, – до трьох років позбавлення волі.

Нагадаємо, у Запорізькій області нещодавно викрили 21-річного чоловіка, який створив копію державного застосунку «Дія»

Наші інтереси: 

Розуміти, що держава буде й надалі трамбувати, заганяючи нас усіх, як стадо, під свій контроль. 

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Ласкаво просимо до церкви програмістів Aryan Softwerk

Стартап Aryan Softwerk запрошує ІТ-фахівців спільноти Народний Оглядач до освоєння ринку самоорганізації арійських церков

Метою «церкви програмістів» Aryan Softwerk є колективне досягнення Царства божого шляхом розробки софту для самоорганізації шляхетних духовних демосів – арійських церков. Розробка церковного софту –...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Еволюція засобів атаки неминуче стимулює еволюцію засобів оборони – і навпаки. Життя триває!

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Коментарі

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Еволюція засобів атаки неминуче стимулює еволюцію засобів оборони – і навпаки. Життя триває!

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Арсен Дубовик.
0
Ще не підтримано

Нео реінкарнував у 17-річного юнака.

"Є десь, у якійсь далекій землі, таке дерево, що шумить верховіттям у самому небі, і Бог сходить ним на землю вночі..." (М. В. Гоголь)