Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Керувати Головним слідчим управлінням СБУ буде людина, яка підпадає під люстрацію

Спецтема:

Порошенко призначив на керівну посаду в СБУ Григорія Остафійчука, який підпадає під дію Закону «Про очищення влади», також є питання щодо доходів його дружини, яка заправляє кадрами в ГПУ.

23 червня 2015 року Президент України Петро Порошенко підписав Указ №353 про призначення начальника ГСУ СБУ. 

«Призначити Остафійчука Григорія Володимировича начальником Головного слідчого управління Служби безпеки України», - йдеться в цьому документі, опублікованому на офійійному сайті президента. 

Але Григорій Остафійчук числиться в реєстрі осіб, що підлягають люстрації, створеному «Громадським люстраційним комітетом». Він працював заступником прокурора міста Києва з травня 2007 до березня 2011, тобто і за часів злочинного правління Віктора Януковича. 

Крім цього, як стверджують в ГЛК, у нього є доходи та майно, які він не може пояснити. «Хоча декларації самого Остафійчука на сайті ‪‎ГПУ‬ немає, про це свідчить декларація його дружини, в якій вказано 2,39 мільйонів непояснених доходів і велика кількість нерухомого майна, записаних на родину (посилання на документ на сайті ГПУ). Проте найцікавіше те, що дружина теж працює в ГПУ – заступником начальника Головного управління кадрів. Тобто, структури, яка бере безпосередню участь у люстраційній перевірці працівників Генпрокуратури», - заявляють в «Громадському люстраційному комітеті». 

«Більше того, Генеральна прокуратура, яка відповідала за проведення люстраційної перевірки новопризначеного Остафійчука, сьогодні спробувала приховати свої неправдиві висновки, якими визначила, що «до Остафійчука Г.В. не застосовуються заборони, визначені частиною третьою або четвертою статті 1 Закону України «Про очищення влади».

Під час власної перевірки активісти Громадського люстраційного комітету виявили, що з сайту ГПУ зникли висновки про результати перевірки, які ще сьогодні зранку можна було знайти за пошуком», - зауважують в громадській організації 23 червня. 

«Історія Григорія Остафійчука — це приклад саботажу очищення влади всіма державними органами, починаючи з Глави держави. Президент грубо порушив люстраційний закон, призначивши Григорія Остафічука, ГПУ — опублікувавши неправдиві висновки про результати його перевірки, а ‪ДФС‬ — надавши позитивний висновок оцінці майна чиновника», - підкреслюють в «Громадському люстраційному комітеті». 

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Володимир Самотий.
0
Ще не підтримано

нема сенсу ритися в цьому болоті

Коментарі

Зображення користувача Володимир Самотий.
0
Ще не підтримано

нема сенсу ритися в цьому болоті

Зображення користувача Явсе Світ.
0
Ще не підтримано

Судячи із останніх призначень в СБУ,головною задачею цього відомства буде контроль за добровольчими батальйонами.."Вітаю" 54% українців,що голосували за Порошенка..

Вірю в те, що розумію.

Зображення користувача ДЗен ДЗелень.
0
Ще не підтримано

Що можна сказати про нового голову служби і його заступників?

Хай буде Ща з Тя! І з Мя :)