Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Керований хаос: у Путіна є два сценарії впливу на вибори в Україні

Реалізацією цих сценаріїв займаються різні кремлівські групи. Обстріл з гранатомета каналу "112-Україна" може бути провокацією, направленою на розгойдування ситуації в Україні.

Це входить в стратегію впливу російських спецслужб на виборчий процес в Україні. Про те, чим це може закінчитися, "Апострофу" розповів головний редактор сайту "Інформаційний спротив", Юрій Карін.

На сьогодні в якості основного варіанту "остаточного вирішення українського питання" в кремлівських кабінетах бачать втручання або висловлюючись коректніше, вплив на українські вибори за так званим "молдовським сценарієм".

Його суть полягає в нав'язуванні Україні плану "федералізації", який до 2014 року активно просувався "Українським вибором" кума Путіна - Віктора Медведчука. Він пов'язаний з насиченням політичної арени України (особливо парламенту) політиками, які підтримують ідею автономії Донбасу в складі України з подальшою її федералізацією. Довгостроковий план, черговим етапом якого стануть місцеві вибори в 2020 році, передбачає поглиблення розколів усередині нашого суспільства за рахунок "параду автономій", а в перспективі повинен призвести до втрати суверенітету або територій. Наприклад, у вигляді "сухопутного коридору" до Криму.

Першочергові цілі РФ не змінюються досить давно, тому їх доволі просто описати: це оновлення українських політичних процесів у вигідному для Москви форматі, а також інтеграція в українську політику російських маріонеток із розширеними повноваженнями.

Крім того, їх поточне завдання полягає в послабленні державності нашої країни за рахунок нівелювання її зовнішньополітичних зусиль, розвалу сектора оборони та безпеки. Це повинно привести до відмови стратегічних партнерів від України, від її підтримки в протистоянні з РФ

Більш "далекі" цілі - дезінтеграція проєвропейського політичного блоку України з паралельним послабленням інституту влади з кінцевим підсумком - "вихід" на прямі переговори з так званими "ДНР/ЛНР". В цілому, ідея зрозуміла - переконати світ, що біле це чорне або іншими словами, змусити вірити в московську казку про те, що "в Україні громадянська війна, а РФ до цього не має ніякого відношення". Це прямий шлях до зняття санкцій, які боляче б'ють по російській економіці.

Так, склалося, що реалізацією даного сценарію займаються дві групи впливу з Кремля - Віктора Медведчука і Владислава Суркова, які фактично заважають одна одній. Швидше за все, це призведе до того, що "Болівар не витримає двох". У жорсткій конкуренції між ними поки з великим відривом виграє Віктор Медведчук, який, серед іншого, має "карт-бланш" і значну фінансову підтримку Кремля.

Варто зазначити, що кум Путіна, як би це не здавалося парадоксальним, в своїй роботі в основному використовує напрацювання конкуруючого, "сурковського" табору, а їхня суть полягає в наступному.

По-перше, просування і прохід до парламенту проросійської політсили за допомогою будь-яких можливих схем за явної підтримки Кремля. В даному випадку це "Опозиційна платформа - За життя". З цією метою Віктору Медведчуку створюється імідж "миротворця", проводяться "PR-переговори" про постачання російського газу в Україну, що має знизити його ціну для споживачів (цілковита дурниця, але частина виборців повірить). Звільняються хоч і "дивні", але полонені, знімається фільм Олівера Стоуна "Відкриваючи Україну" (кум Медведчука Володимир Путін вже його постійний клієнт). Крім того, є дані про жорстку, на межі фолу, "роботу" на мажоритарних округах особливо на Сході України.

По-друге, тотальна скупка засобів масової інформації з основною метою - реалізація в Україні "тотального впливу на маси" - методу, який відмінно зарекомендував себе в Росії. Віктор Медведчук прямо або побічно володіє або має абсолютне вплив на стратегічну редакційну політику каналів "112-Україна", NewsOne, Zik, а тепер і Інтера, які б спростування щоло його перепродажу не опубліковувалися. Інтернет-пул, який тиражує кремлівської ОПЗЖ рекламувати не будемо, він відомий всім;

Суть таких дій проста: людина повинна отримувати інформацію в обсягах, які не дозволяють їй критично осмислювати ситуацію. Саме тому Скабеева, Соловйов і їм подібні перейшли на фактично цілодобовий режим роботи з доведення до росіян кремлівських "наративів" і "забивання" їм в голови штампів формату "скрізь фашисти". Причому, потік новин повинен бути всебічно-нескінченним, а градус напруги постійно підвищуватися. В цьому ми переконаємося в тиждень, який залишився до виборів.

По-третє, створення в українському суспільстві атмосфери "тривожності" використовуючи всілякі провокації, розпалюючи сепаратизм, просуваючи питання декомунізації, релігії, мови. Кінцева мета цієї телекартинки - доведення хоча б частини населення України до стану неврозу в якому людина легко піддається кремлівським маніпуляціям.

Найнеприємніше в цій ситуації - це той випадок, якщо "молдавський сценарій" в Україні не спрацює. Тоді Кремль застосує другий сценарій - "стратегію хаотизации" ситуації в Україні. Із завданням "максимум" - спровокувати масове громадянське протистояння в Україні ( "війна всіх проти всіх", чого їм вдалося добитися в Сирії і який прямо зараз реалізовується в Грузії). А це може стати приводом для вторгнення "російських миротворців" для запобігання кровопролиття і фактичної окупації країни росіянами.

Планомірне тиск на психіку громадян, з метою "зірвати кришку чайника" вже відбувається. Причому одночасно в Україні та в Грузії. Наприклад, в Україні обстріляли з гранатомета канал 112. Ніхто не постраждав, збиток мінімальний, але так завжди і відбувається при постановочних обстрілах і підпалах "українськими радикалами", призначених для картинки на російському телебаченні. Провернувши такі справи "чужими руками", легко розганяти хвилю в ЗМІ про "звірства фашистів і бандерівців" в Україні.

Наші інтереси: 

Розуміти, що проти України продовжується гібридна війна. Чинити опір в інформаційній війні. Не впадати в паніку. Кожну подію аналізувати і думати головою перед тим, як робити якісь публічні заяви.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Визначаємо формування прекрасних світів! (Джерело Повноти)

Перехід-IV, або палінгенезія: сім кроків до Homo triplex і універсальної нації нового циклу

Добра Новина дає дороговказ для заснування нового світу та переходу в режим керованої молодості – «вічного життя», по-науковому – біологічного безсмертя. Починати треба вже сьогодні, а діяти...

Останні записи