Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Катастрофа МАУ – "навмисний теракт": Канада підготувала мільярдний позов до Ірану

Обвинуваченими названі Іран, верховний лідер країни Алі Хаменеї, командири Корпусу вартових ісламської революції, включно з Аміраном Гаджизаде – главою підрозділу, відповідального за обстріл літака. Головний позивач у цій справі є анонімним.

Адвокати жертв катастрофи українського Boeing 737 із Канади готують груповий позов до Ірану з вимогою компенсації у розмірі мінімум 1,1 млрд доларів. У позові стверджується, що падіння лайнера було "навмисним терористичним актом", повідомляє Reuters.

Обвинуваченими названі Іран, верховний лідер країни Алі Хаменеї, командири Корпусу вартових ісламської революції, включно з Аміраном Гаджизаде – главою підрозділу, відповідального за обстріл літака.

Головний позивач у цій справі є анонімним. Пояснюється, що "його іранська сім'я може бути піддана ризику заподіяння шкоди або смерті з боку іранського режиму". У документі він названий Джоном Доу та вказаний як близький родич однієї з жертв.

Серед пасажирів літака МАУ, збитого іранськими ракетами, були 57 канадців.

Президент Володимир Зеленський заявляв, що Іран запросив українських фахівців на розшифрування "чорних скриньок" збитого ракетами літака МАУ. Однак, він побоюється відправляти їх туди та вважає, що Іран готує пастку. Згодом він заявив, що Україна має запис, який доводить, що Іран знав, що літак МАУ збила ракета.

Наші інтереси: 

Розуміти, що це - дуже складна і заплутана історія і що на чисту воду правда вийде нескоро. Але стежимо за цим.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи