Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Карантин вихідного дня оскаржують у суді, позивач вимагає від уряду півмільйона гривень моральної шкоди

Канцелярією Окружного адміністративного суду міста Києва зареєстровано позов жителя Чернігівської області до Кабінету Міністрів України. Серед вимог позову – скасувати постанову Уряду, якою було введено «карантин вихідного дня».

20112504.jpg

Фото: Окружний адміністративний суд міста Києва/Facebook

Позивач також вимагає від суду стягнути з Кабінету Міністрів України на його користь компенсацію за заподіяну моральну шкоду у розмірі 500 тис. грн., пише "Судебно-юридическая газета".

Наразі судом вирішується питання відкриття провадження в адміністративній справі.

Минулого тижня до ОАСК надійшло три позови про оскарження «карантину вихідного дня», встановленого постановою Уряду.

Наразі судом відкрито провадження у справах за двома позовами, третю позовну заяву суд залишив без руху для усунення позивачем недоліків.

Нагадаємо, 14 листопада в Україні ввели карантин вихідного дня на основі постанови КМУ «Про встановлення карантину та запровадження посилених протиепідемічних заходів на території із значним поширенням гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2». 

Наші інтереси: 

Розуміти, що де-юре Кабмін своєю постановою не мав права вводити як "карантин вихідного дня", так і весінній локдаун-2020, який Конституційний суд України визнав неконституційним.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи