Зображення користувача Світ Зелений.
Світ Зелений
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Італійський учитель дав учням завдання на літо, і став зіркою Інтернету

Перед канікулами Чезаре Ката вручив своїм учням список завдань на літо. А щоб, бува, хтось його не втратив, учитель опублікував завдання на своїй сторінці у Facebook. Популярність, з якою по мережі розповсюдилися завдання на літо, перевершила навіть вірусну рекламу.

chezara.jpg

Чезаре Ката
Чезаре Ката

 

Щоб бути вчителем, від якого учні в захваті, треба мати дар від Бога. Очевидно, він є в одного італійського педагога, який прославився після того, як дав своїм учням завдання, що складалося аж з п’ятнадцяти пунктів!

Чезаре Ката, що працює в школі Polo Scolastico Paritario “Don Bosco”, розташованій в містечку Фермо на Адріатиці, перед канікулами вручив своїм учням список завдань на літо. А щоб, бува, хтось його не втратив, учитель опублікував завдання на своїй сторінці у “Фейсбуці”. Популярність, з якою по мережі розповсюдилися завдання на літо, перевершила навіть вірусну рекламу.

Список учителя назбирав не тільки купу лайків та репостів - його передрукувало чимало італійських газет. Він виявився і справді дуже зворушливим. При чому скористатися ним зможуть не тільки учні італійця, але й дорослі, що заплуталися у повсякденних турботах та відчувають втому від життя.

Ось що порадив учитель своїм вихованцям:

  1. Не забувайте час від часу прогулюватися вранці уздовж морського берега в повній самоті. Поглядайте на відблиски сонця, що відбиваються від морської гладіні, і думайте про те, що робить вас щасливим.
  2. Намагайтеся у повсякденному мовленні використовувати нові слова, які ми з вами вивчили. Чим більше ви знатимете слів, тим цікавішими стануть ваші думки, а чим більше у вас буде думок, тим вільнішими ви ставатимете.
  3. Читайте! Читайте стільки, скільки зможете. Лиш не робіть цього через відчуття обов’язку! Читайте тому, що літо надихає на мрії і пригоди, а саме читання - це як політ. Читання - це найкраща форма бунту. А що саме читати - приходьте, я вам дам раду.
  4. Уникайте речей і ситуацій, а також людей, що приносять вам негатив та відчуття порожнечі. Натомість шукайте натхнення і друзів, які вас чимось збагачують.
  5. Якщо на вас нападає смуток і страх, не варто хвилюватися: літо, як і будь-яка інша прекрасна річ у житті, може привести душу в сум'яття. Краще записуйте свої переживання та відчуття у щоденник, а потім, у вересні, якщо захочете, ми це разом почитаємо.
  6. Танцюйте, нікого не соромлячись. Чи то на танцполі, чи у своїй кімнаті. Саме літо - це танець, і не взяти у ньому участі - нерозумно.
  7. Спробуйте хоча б один раз за літо зустріти світанок. Стійте мовчки і глибоко вдихайте вранішнє повітря. Заплющте очі й відчуйте подяку.
  8. Займайтеся спортом, і займайтеся дуже багато.
  9. Якщо ж ви зустрінете когось, хто западе вам в душу, не мовчіть, скажіть це йому чи їй так красиво і переконливо, як лише зумієте. І навіть якщо вас не зрозуміють, не хвилюйтеся: так вирішила доля. Та якщо вам ваш обранець відповість взаємністю, літо 2015 року ви зможете провести разом,і цей час стане для вас незабутнім. Якщо ж спіткає невдача, поверніться до пункту 8.
  10. По можливості перечитуйте конспекти наших уроків, порівнюючи те, про що ми читали і говорили, з тим, що відбувається у вашому житті.
  11. Будьте такими ж щасливими, як сонячне світло, і такими ж вільними, як море.
  12. Прошу вас, не сваріться. Намагайтеся бути добрими і не забувайте про ввічливість.
  13. Вибирайте для перегляду хороші фільми, у яких є багато емоційних і глибоких діалогів. Можна англійською - ви і поглибите свої знання, і навчитеся відчувати та мріяти. Хай кіно не закінчується для вас фінальними титрами, а живе й далі, і стає частиною досвіду вашого літа.
  14. Літо - це магія. Вранці під іскристим сонцем та в спекотний вечір мрійте про те, яким може і повинне бути життя. Зробіть все, що від вас залежить, щоб ви ніколи не здавалися на шляху до мрії.
  15. Будьте хорошими.
Наші інтереси: 

+

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Зоріна Небокрай.
5
Середнє: 5 (1 голос)

Гарно і добре! Дякую, Світе!

Від Землі, сили народження, святою водою благословляю!

Коментарі

Зображення користувача Зоріна Небокрай.
5
Середнє: 5 (1 голос)

Гарно і добре! Дякую, Світе!

Від Землі, сили народження, святою водою благословляю!