Зображення користувача Альберт Саїн.
Альберт Саїн
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Інженер з Чернівців винайшов новий спосіб обігріву житла

Дмитро Рудик створив вікна, які дають енергію і зберігають тепло

Дмитро Рудик створив вікна, які можуть обігріти всю оселю. При цьому вони не лише економні, а й випромінюють корисні для людського організму інфрачервоні промені. 

Зовні це вікно не відрізняться від звичайного пластикового. Щоправда, воно і дає енергію, і зберігає тепло, яке вже є у приміщенні. 

– Це скло нагрівається за рахунок спеціальної прозорої плівки, яка проводить струм у 36 вольт. Він цілком безпечний для людини – можна сміливо торкатися скла руками, - розповідає Дмитро Рудик. - Провід від нього проходить через маленькі трансформатори, які вмикаються у звичайну розетку. На вигляд це звичайнісінький склопакет: між двома скляними поверхнями у вакуумних установках міститься плівка, яка і нагрівається. Тому скло не може тріснути від морозу. 

Першим «нове» вікно вирішив перевірити приятель Дмитра Миколайовича. Він саме збудував дачу і встановив у ній «теплі» вікна. Був вражений тим, що, приїжджаючи туди взимку, зовсім не мерзне. Просто вмикає вікна – і за кілька хвилин у будинку стає тепло.

- Плівка, що вкладена у склопакет, в холодну пору року нагрівається, а в теплу – охолоджується до заданої температури, - продовжує Дмитро Рудик. - Взимку таке скло пропускає сонячне проміння всередину, що є додатковим джерелом тепла, і не випускає його назад. 

Автор та винахідник «зручного» вікна застерігає: важливо, щоби скло встановлювалося максимально щільно і не було втрат тепла через щілини. Використовувати енергозберігальне скло можна у ваннах, лазнях, щоби воно не вкривалося вологою. 

Дмитро Миколайович підрахував: за рік через кожен квадратний метр звичайного вікна втрачається 299 кВт/год. Його винахід може вирішити цю проблему. 

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Теги: 
Чернівці
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача ДЗен ДЗелень.
0
Ще не підтримано

Попит залежатиме від ціни.

Хай буде Ща з Тя! І з Мя :)

 

Коментарі

Зображення користувача Василь Тодоров.
0
Ще не підтримано

Альберте, дуже цікава новина. Думаю, що буде великий попит на такий винахід. Чи можете надати контакт розробника чи виробника?

Радіємо!

Зображення користувача ДЗен ДЗелень.
0
Ще не підтримано

Попит залежатиме від ціни.

Хай буде Ща з Тя! І з Мя :)