Зображення користувача Оксана Колосовська.
Оксана Колосовська
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Інтерпол попередив країни-члени, щоб ті ігнорували запити Росії

Світ:

Центральне бюро Міжнародної організації кримінальної поліції (Інтерпол) надіслало попередження країнам-членам міжнародного поліцейського союзу, порадивши ігнорувати запити Російської Федерації, повідомляє "Голос Америки".

В організації зазначили, що Росія в односторонньому порядку не має права використовувати канали організації для переслідування власних цілей.

Крім того, Інтерпол заблокував запит Москви на арешт британського бізнесмена і засновника фонду Hermitage Capital Management Білла Браудера.

Сам бізнесмен заявив агентству Bloomberg про те, що в четвер, 26 жовтня, він отримав лист від Комісії Інтерполу по перевірці даних, в якому говорилося, що запит Росії про внесення його в список особливо розшукуваних осіб відхилений.

"Найголовніше – вони поінформували всі країни-учасниці про те, що не потрібно звертати уваги на будь-які запити, що стосуються мене, які йдуть з Росії", - зазначив Браудер.

17 жовтня російське відділення Інтерполу в односторонньому порядку внесло Браудера в список розшукуваних міжнародних злочинців.

В 2013 році російський суд заочно визнав Білла Браудера винним в ухиленні від сплати податків в особливо великих розмірах. Ще одна кримінальна справа за тим же обвинуваченням була завершена в РФ в лютому цього року. Російський суд дав дозвіл на арешт бізнесмена.

В останні роки Браудер вів кампанію за введення міжнародних санкцій проти чиновників РФ, які винні в порушеннях прав людини. Він вніс свій внесок в те, що в США і ще кількох державах прийняли закони щодо введення обмежувальних заходів проти низки представників влади Росії.

Джерело

Наші інтереси: 

Росія прямує до ізоляції і недовіри.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Теги: 
РФ
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Володимир Федько.
0
Ще не підтримано

Росію потрібно ізолювати від участі у всіх міжнародних організаціях!

Воїн Світла ніколи не грає за правилами, написаними для нього іншими!

Коментарі

Зображення користувача Володимир Федько.
0
Ще не підтримано

Росію потрібно ізолювати від участі у всіх міжнародних організаціях!

Воїн Світла ніколи не грає за правилами, написаними для нього іншими!