Зображення користувача Альберт Саїн.
Альберт Саїн
  • Відвідувань: 8
  • Переглядів: 8

Індивідуальний план розвитку

“Нічого не планувати – це те ж саме, що планувати невдачу” (c) Уїнстон Черчилль.

Куди і з ким мені рухатися?

TRAVELING-SHUTTERSTOCK-IMAGE-P1--700x382Чи знаєте Ви куди Ви йдете? Де Ви бачите себе через п’ять, десять чи п’ятнадцять років? Якщо перед вами немає конкретної мети, неважливо який шлях Ви оберете, він нікуди вас не приведе, Ви так і будете безглуздо блукати по життю. Для того, щоб цього не сталося, спробуйте скласти індивідуальний життєвий план – план Вашого розвитку, щось на зразок карти, яка допоможе Вам не збитися з дороги. І тоді Ви легко дасте відповідь на непросте питання “куди і з ким мені рухатися?”.

Що дає індивідуальний план розвитку?

Ясність. Чітке уявлення про те, до чого Ви прагнете, дасть Вам зрозуміти чи правильні дії Ви робите взагалі.

Відповіді на питання “чому?”.

Коли Ваші цілі і завдання будуть у Вас перед очима, Вам легше буде зрозуміти чому Ви робите саме так, як Ви поступаєте.

З Вашого життя підуть зайві сумніви. І тоді щоразу, перед зустрічею  чи перед новим завданням Ви чітко будете  усвідомлювати  навіщо Вам це потрібно. Тому що це на крок наближає до Вашої мети. Якої мети? Яка лягла в основу Вашого індивідуального плану розвитку. А якщо відповісти не зможете, то навіщо тоді це робити?

 

Орієнтир. Якщо Ви регулярно будете звіряти Ваш життєвий шлях з тим шляхом, який Ви собі намітили, Ви не заблукаєте і в підсумку прийдете до своїх цілей.
Як же скласти план особистого розвитку? Для початку визначте, які сфери життя для Вас найбільш важливі. Наприклад, це успішна кар,єра чи власна справа, фінансова незалежність, життєвий шлях /призначення і реалізація своїх здібностей, здоров,я і краса, відносини і сім,я,  місце в суспільстві, особистий розвиток і мудрість.

 

Як виконувати?

Тепер складіть таблицю, по якій можна буде побачити, що і за який період часу Ви хочете досягти в кожній з цих областей (дивіться малюнок).

індивідуальний план розвиткуВ кожному вікні відповідайте для себе на чотири наступних питання:

Що конкретно я хочу досягти?
Чому?
Хто може мені в цьому допомогти?
Які дії мені потрібно зробити?

Індивідуальний план розвитку складається у першу чергу на основі Ваших життєвих цілей і пріоритетів. Тому Ваші відповіді на питання повинні зводитися до одного – до того, ким Ви хочете бачити себе в майбутньому.

Заповнивши цю таблицю, Ви складете дуже точний, конкретний, детальний і довгостроковий план дій, який допоможе Вам крок за кроком здійснити все, що Ви собі намітили.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи