Зображення користувача Володимир Щербина.
Володимир Щербина
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Індустріальні гіганти вимагають жорсткішої цензури у Фейсбуці – на тлі розслідування про її незаконність

Спецтема:

Низка індустріальних гігантів призупинили свою рекламу у Facebook, бо на їхню думку цензура у соціальній мережі занадто м’яка. Ультраіндастріал йде в наступ.

Цікаву інформацію повідомляє міжнародний журнал та інтернет-портал FoodBev Media, присвяченій харчовій індустрії.

До бойкоту Facebook, що почався минулого тижня, за останні дні приєдналось ще кілька індустріальних гігантів. Станом на понеділок 29 червня вже 160 компаній заявили, що призупиняють замовляти рекламу у Facebook. Серед них такі індустріальні гіганти, як Coca-Cola, Unilever, PepsiCo, Diageo, Starbucks, The Hershey Company тощо. Unilever заявила, що зупиняє рекламу в соціальних мережах Facebook, Instagram і Twitter на весь 2020 рік. Coca-Cola і PepsiCo поки що зупиняють рекламу на 1-2 місяці.

Насправді, це доволі потужний удар. Facebook володіє і керує ще кількома платформами, зокрема Instagram та WhatsApp, а рекламний прибуток компанії у 2019 році склав біля 70 мільярдів доларів. За оцінками Reuters чверть цієї суми надходить від Unilever, Coca-Cola та PepsiCo.

За повідомленням Bloomberg одразу після оголошення Unilever про бойкот, акції Facebook впали на 8,3%, через що Марк Цукерберг за добу став біднішим на 7,2 млрд. доларів.

Що ж стало причиною такого бойкоту?

Виявляється, кампанію бойкоту ініціювали кілька організацій, що називають себе «правозахисними» - Free Press, Common Sense, Color of Change, Anti-Defamation League тощо. На їхню думку, Facebook недостатньо цензурує свій контент. Вони вимагають, щоб «соціальна мережа здійснювала більш жорсткі заходи для боротьби з імовірним "ненависницьким та расистським" вмістом на своїх платформах».

У своєму виступі в п'ятницю, 27 червня, Марк Цукерберг намагався захистити репутацію Facebook. Він сказав, що мережа як правило прибирає ненависницькі та расистські повідомлення. А тепер ще почне позначати потенційно шкідливі публікації, які буде залишати «через їхню цінність для новин».

Про те, як модератори Facebook «знищують расистські повідомлення» - добре продемонструвало розслідування Projekt Veritas, де модератори вихвалялись тим, що просто знищували протрампівські повідомлення. Одна з них навіть радісно розказала, що знищувала просто фото людей у кепці MAGA (гасло передвиборчої кампанії Трампа), позначивши їх як «расистське».

На тлі того, що зараз і в Сенаті, і в Конгресі йдуть розслідування незаконності цензури з боку інтернет-монополістів, вимагати від них ще більшої цензури виглядає дивним.

Все стає на свої місця, якщо усвідомити, що великі індустріальні гіганти – це породження індустріальної епохи, які розвиваються у напрямку ультраіндастріалу. Цим гігантам дуже до душі той ультраіндустріальний цифровий концтабір, який будується в Китаї. Для них Китай - це гігантська ультраіндустріальна корпорація, така собі «рідна душа».

Отже, лінія протистояння "постіндастріал – ультраіндастріал" проходить сьогодні не лише між США і Китаєм, але й усередині самих США. Монстри індустріальної епохи чинять відчайдушний спротив. Завдання здорових сил – усвідомити це і не допустити реваншу.

Наші інтереси: 

Монстри індустріальної епохи відверто воюють проти свободи слова, мріючи про "цифровий концтабір" китайського типу.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Фактично, на хвилі ейфорії індустріальні гіганти починають знищувати самі себе. І це добре.

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Коментарі

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Фактично, на хвилі ейфорії індустріальні гіганти починають знищувати самі себе. І це добре.

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Микола Стригунов.
0
Ще не підтримано

На мою думку, індустріальні гіганти так укріплюють свою єдність, караючи несвідомих, на кшалт мордокниги.

Якщо прагнеш чуда - створюй його!

Зображення користувача Володимир Щербина.
0
Ще не підтримано

Зараз прочитав у Bloomberg, що до бойкоту приєднались не тільки "американські", а ще й "європейські" та "японські" транснаціональні компанії: Volkswagen AG, Mars, Target Corp., Clorox Co., Conagra Brands Inc., Ford Motor Co., Honda Motor Co., Verizon Communications Inc., SAP SE, Levi Strauss & Co., Diamond Foundry Inc., Patagonia Inc., Viber Media Inc., VF Corp., REI, Upwork Inc., Eileen Fisher Inc., Adidas AG, Puma SE, Madewell Inc., Pfizer Inc., Chipotle Mexican Grill Inc., Chobani, Peet’s Coffee. І список продовжує зростати. Більшість оголосили бойкот на 1-2 місяці, проте дехто - до кінця року. Виглядає, як справжнє масове божевілля.

Деякі аналітики кажуть, що "Захід збожеволів і знищує сам себе". А може це не Захід, а "Індастріал збожеволів і знищує сам себе"? І тим самим розчищає на тому самому Заході місце для постіндастріала?

Творю, отже існую.

Зображення користувача Сергій Білецький.
0
Ще не підтримано

досі живу у світі расизму,українського націоналізму та чоловічого шовінізму

Зображення користувача Микола Стригунов.
0
Ще не підтримано

То так, в світі шовінизму.

Якщо прагнеш чуда - створюй його!