Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Ілона Маска звинувачують у небажанні брати на роботу іноземних громадян і недостатній різноманітності

Ілона Маска звинуватили в тому, що в його компанії панує дискримінація і спільнота її співробітників недостатньо різноманітна. Міністерство юстиції США перевіряє ракетну компанію Ілона Маска SpaceX на предмет дискримінації негромадян США при наймі на роботу.

210206elonmusk.jpg

Ілон Рів Маск (англ. Elon Reeve Musk; нар. 28 червня 1971, Преторія, ПАР)
Ілон Рів Маск (англ. Elon Reeve Musk; нар. 28 червня 1971, Преторія, ПАР) – інженер, підприємець, винахідник, інвестор, мільярдер.

Відділ з прав іммігрантів та співробітників Міністерства юстиції отримав скаргу на дискримінацію при прийомі на роботу від не громадянина США, який стверджував, що SpaceX дискримінувала його на підставі його статусу громадянства, повідомив на своєму Телеграм-каналі філософ-традиціоналіст Едуард Юрченко.

«Зокрема, у звинуваченні стверджується, що приблизно 10 березня 2020 року під час інтерв'ю на посаду партнера по технологічній стратегії SpaceX запросила його статус громадянства і в кінцевому підсумку не змогла найняти його на цю посаду, тому що він не є громадянином США або постійним резидентом», – написала адвокат Міністерства юстиції Ліза Сандовал в скарзі, поданій в четвер, 28 січня.

Підрозділ з прав іммігрантів та співробітників Міністерства юстиції повідомив SpaceX електронною поштою про початок розслідування і зажадало від компанії надати інформацію та документи, що стосуються процесу найму, згідно з судовими матеріалами.

Повний маразм. Найвидатнішого бізнесмена США пресують навіть не за етнічну ксенофобію, а за небажання брати на роботу іноземних громадян.

Можна було б списати все на загальну атмосферу ліволіберальної істерії, але в даному випадку мова явно йде про спланований пресінг.

Приблизно в той самий час, наприкінці січня, компанія SpaceX Ілона Маска була звинувачена в тому, що порушила низку правил, обумовлених в ліцензії на запуски, виданої американською федерацією авіації і аеронавтики (FAA) під час частково вдалого тестового запуску корабля Starship в грудні 2020 року.

Нагадаю, тоді прототип надважкої ракети Starship піднявся на висоту близько 13 км, потім зробив керований спуск до місця старту, де посадка пішла не за планом і ракета вибухнула. У чому конкретно полягали порушення, досі не повідомляється.

Starship - надвелика ракета висотою з 16-поверховий будинок, яка, за задумом Ілона Маска, зможе виводити в космос для польотів на Місяць і Марс кілька десятків людей і понад 100 тонн корисного навантаження.

Є всі підстави вважати, що мова йде про цілеспрямований тиск на Маска, обумовлений низкою причин.

По-перше, він не приймав участі в анти-трампівській компанії олігархату. Більш того, навіть коли вся ліберальна «громадскість» билась в істериці з приводу штурму Капітолія, він досить нейтрально пожартував з цього приводу, фактично намагаючись трохи розрядити ситуацію.

По-друге, не є секретом те, що Маск вмів спокійно знаходити спільну мову з Дональдом Трампом під час його президентства.

Третє – Маск різко виступив проти блокування в соцмережах Дональда Трампа.

"Багато людей будуть дуже незадоволені тим, що великі технологічні компанії на західному узбережжі США є арбітрами свободи" – заявив він тоді.

І, нарешті, четверте і найважливіше

Конфлікт Ілона Маска з адміністрацією Байдена приховує загальну тенденцію принципової боротьби в лавах крупного бізнесу.

Я писав про це майже місяць тому:

«....Маск може вважатись персонажем, який стоїть по той бік добра та зла, прагнучи лише одного – прориву у майбутнє. Він хоче завершити сучасність та перейти до постсучасності, в той час, як всі ці інфернальні Цукерберги-Гейтси-Сороси відверто прагнуть встановлення тоталітарного режиму з метою «капсуляції сучасності».

До Маска можуть бути суттєві претензії, наприклад проєкт «Neuralink» несе в собі реальну загрозу технототалітарізму та контролю над свідомістю. Але, як кажуть в Одесі, є дві великі різниці: Маск хоче копирсатись в людському мозку, бо раніше цього не було і це йому цікаво, а Гейтси з Цукербергами для того, щоб отримати контроль заради контролю.

Варто звернути увагу й на його одержимість космічною експансією, це воля до підкорення простору і виведення історії людства на якісно новий рівень. В той час, як весь «прогресистський мейнстрим» навпаки мріє про «кінець історії» (навіть демагогія про світле майбутнє в них давно не в моді, головне добивання «темного минулого»).»

Як виявилось, подальший розвиток подій підтвердив моє бачення ситуації, пише Едуард Юрченко.

В будь-якому разі стає зрозуміло – шлях в майбутнє та лівизна речі несумісні. Ніколи в житті ліві «прогресисти» не були настільки відвертими ворогами прогресу.

Наші інтереси: 

Розуміти, що так звана толерантність зараз вилазить боком. По-друге, при новому президенті США вже починається цькування білих. 

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Микола Стригунов.
0
Ще не підтримано

Тобто, ліваки вже відверто намагаються позбавити людство майбутнього. Цікаво, скільки ще потрібно стусанів людям, аби вони почали зорганізовуватись самі?

Якщо прагнеш чуда - створюй його!

Коментарі

Зображення користувача Микола Стригунов.
0
Ще не підтримано

Тобто, ліваки вже відверто намагаються позбавити людство майбутнього. Цікаво, скільки ще потрібно стусанів людям, аби вони почали зорганізовуватись самі?

Якщо прагнеш чуда - створюй його!

Зображення користувача Бард Рой.
0
Ще не підтримано

Хто-хто, а народжений у південній Африці Маск не з чуток знає про інтелектуальні здібності приматів, включно з чорношкірим народонасєлєнієм.

Хай буде!

Зображення користувача Арсен Дубовик.
0
Ще не підтримано

Пам'ятаєте відкрите запитання? - "Хто такий Джон Голт?"
Чим нинішній "сюжет" не схожий із пророчими подіями, видуманими Айн Ренд?
От читаймо:

Цитата:
«Атлант розправив плечі» розповідає про прихід соціалістів до влади в усьому світі. Починаються гоніння на великий бізнес, вільний ринок поступається позиції планової економіки, Америка поступово занурюється в хаос і темряву. Головні герої - власниця залізничної компанії Дегні Таггерт і глава металургійних заводів Хенк Реарден намагаються протистояти ... новим засадам

Ми вже писали про "Атланта..." на сторінках НО. Ось дещиця:

  1. Промова Джона Голта (Частина 1)
  2. Промова Джона Голта (Частина 2)
  3. Промова Джона Голта (Частина 3)

"Є десь, у якійсь далекій землі, таке дерево, що шумить верховіттям у самому небі, і Бог сходить ним на землю вночі..." (М. В. Гоголь)