Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Ілон Маск висміює заяву Білла Гейтса про те, що "дешевий, екологічно чистий водень стане величезним проривом"

Категорія:

Ілон Маск висміяв Білла Гейтса після того, як засновник Microsoft заявив, що чиста воднева енергія може звести до нуля викиди та допомогти у боротьбі зі зміною клімату.

mask.jpg

Власник компанії SpaceX і генеральний директор компанії Tesla Ілон Маск. Фото: Hannibal Hanschke/File Photo)

Про це пише Велика епоха і зауважує, що водень є енергоносієм, а не джерелом енергії, і може використовуватися в паливних елементах для вироблення електроенергії або енергії та тепла. У США він переважно використовується для перероблювання нафти, обробки металів, виробництва добрив та харчових продуктів.

Оскільки при його перетворенні на електроенергію не виділяються парникові гази, водень потенційно може служити для виконання завдань боротьби зі зміною клімату, поставлених президентом Джо Байденом, а також іншими світовими лідерами.

Проте критики зазначають, що, хоча водень є відновлюваним джерелом і мінімально впливає на довкілля, він – ризиковий: він більш вогненебезпечний, ніж природний газ, а його полум'я майже не видно.

Вчені також попереджають, що витік водню в атмосферу може сприяти зміні клімату, збільшуючи кількість інших парникових газів, що опосередковано призводить до глобального потепління.

Водень також важко зберігати, враховуючи його низьку об'ємну щільність енергії, і він повинен бути стиснутий у газ чи рідину за надзвичайно низьких температур. Крім того, нині він не є комерційно життєздатним.

У блозі Гейтса наголошується, що "дешевий, екологічно чистий водень стане масштабним проривом у галузі чистої енергії" і що "світ уже використовує 70 мільйонів тонн водню щорічно як хімічну речовину в деяких виробничих процесах, таких як виготовлення добрив", з яких майже все виготовляється з викопного палива.

"Якщо ми зробимо цей водень чистим, ми усунемо 1,6 відсотка глобальних викидів, за які він відповідає зараз", – написав мільярдер.

Електроліз – це процес розщеплення води на водень і кисень, який відбувається в електролізері, згідно з даними Управління з енергоефективності та відновлюваних джерел енергії.

Однак цей процес може бути дорогим та енергомістким.

"В цей час розробляються чотири різні технології електролізу, і ціна кожної з них має знизитися, щоб електролізований водень став економічно конкурентоспроможним", – написав Гейтс у своєму блозі.

"Нарешті, запаси водню перебувають у геологічних формаціях у всьому світі, і теоретично геологічний водень може стати джерелом величезної кількості доступного водню з нульовим рівнем викидів", – продовжив Гейтс. – "Вчені все ще знаходяться на ранніх стадіях дослідження способів пошуку та вилучення геологічного водню із природних запасів".

Вказуючи на війну Росії в Україні та прагнення Заходу знизити залежність від імпорту російського природного газу, Гейтс зазначив, що Європейський Союз уже оголосив про плани з виробництва та імпорту 20 мільйонів тонн екологічно чистого водню до 2030 року.

Маск раніше називав водневі паливні елементи "повною нісенітницею" і стверджував, що успіх автомобілів на водневих паливних елементах "просто неможливий".

Це не вперше, коли Маск і Гейтс стикаються лобами.

У травні, виступаючи перед Wall Street Journal, Гейтс заявив, що Маск "насправді може зробити ще гірше", посилаючись на дезінформацію та плановане ним поглинання соціальної медіаплатформи Twitter.

Проте технологічний мільярдер зазначив: "Це не його послужний список".

У квітні між бізнесменами сталася публічна сварка, коли Маск заявив, що протистояв Гейтсу через його короткі продажі акцій Tesla, попри те, що він заприсягся боротися зі зміною клімату.

 

Наші інтереси: 

Знати, що воднева енергетика – це ще одна модна фішка глобалістів разом зі зміною клімату.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Світ Зелений.
0
Ще не підтримано

"Короткі продажі" це хтось неправильно переклав з англійскої. Це схоже на "масло масляне". На сленгу трейдерів є коротка (продаж), або довга (покупка) позиція.

#ВсеБудеДобре!
Бойовик, з'їдаючи в кущах смажену яєшню, вгледів профіль ґрунтознавця.

Коментарі

Зображення користувача Світ Зелений.
0
Ще не підтримано

"Короткі продажі" це хтось неправильно переклав з англійскої. Це схоже на "масло масляне". На сленгу трейдерів є коротка (продаж), або довга (покупка) позиція.

#ВсеБудеДобре!
Бойовик, з'їдаючи в кущах смажену яєшню, вгледів профіль ґрунтознавця.

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Це не так. Короткий продаж (англ. short selling, shorting) — це продаж фінансових інструментів (валюти, цінних паперів тощо), якими продавець не володіє на момент продажу. Такий продаж роблять із наміром купити фінансовий інструмент пізніше, за нижчою ціною. «Короткі» продавці намагаються отримати прибуток від очікуваного зниження ціни на такий інструмент.
Конфлікт виник через те, що Гейтс виступає проти викопного палива, тому мав би підтримувати електротранспорт, зокрема від компанії Тесла. Насправді ж він грав на пониження акцій Тесли, тобто де-факто діяв проти електротранспорту.  

Світ Зелений wrote: "Короткі продажі" це хтось неправильно переклав з англійскої. Це схоже на "масло масляне". На сленгу трейдерів є коротка (продаж), або довга (покупка) позиція.

 

Все, що робиться з власної волі, – добро!